Das ist nur ein Baum

Das ist nur ein Baum. Det är bara ett träd. Det hade min kompis Lisen fått höra för några veckor sen i Berlin när hon fotade ett körsbärsträd. Undrar hur mannen skulle ha reagerat i Kungsträdgården i går (och resten av tiden som körsbärsträden blommat)? Så gott som varenda människa stod med mobilen, paddan eller kameran i högsta hugg för att fota blomstren.

wp-1462390131366.jpg

Och visst var det så otroligt fint. Undrar om det är extra fint för att det är så kortkort tid som träden blommar? Att folk liksom tänker extra mycket på hur fint det är? Tänk om vi alltid hade den där inställningen – att uppskatta allt det fina omkring oss?

På tal om det fina. Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida i går och i dag. Soligt och varmt, nästan somrigt. Fast vilken håla som helst är väl fin när solen skiner och folk är på gott humör. Men Stockholm charmar mig bit för bit varje gång jag är där. Det är alltid god mat, så otroligt god mat. Glada människor och så himla internationellt. Helsingfors är verkligen kusinen från landet i jämförelse. På både gott och ont.

Nu har Stockholm bytts ut till lande och när jag tittar ut genom sovrumsfönstret ser jag en sista röd rand av solen som håller på att sjunka bakom träden och björklöven som vilken sekund som helst exploderar till full vår. Så bra fiilis för allt just nu. Hoppas det håller i sig!