Namngivningsfest

I dag har varit på lilla Elis namngivningsfest. Otroligt vackert väder och härliga människor. Elis mamma Kicka frågade om jag kanske kunde baka till festen och jag svarade naturligtvis ja. Önskemålet var en fräsch glutenfri fylltårta.

Jag valde att göra botten enligt principen 3 lika – alltså att ha lika mycket socker, mjöl och ägg genom att hälla det i tre glas. Jag körde med 6 ägg, mjölet blandade jag enligt 1/3 potatismjöl och 2/3 glutenfri mjölmix + 1 tsk bakpulver. Ugnen på 170 grader och ca 45 minuter. Finns massvis med recept på nätet om du vill ha utförligare beskrivning.

blåbärskakaDet finns två lager fyllning, fastän det inte ser ut så.

Fyllningen gjorde jag på 500 g kvarg, 2 dl vispgrädde, ungefär 6–7 dl blåbär, rätt mycket äkta vaniljpulver och socker för smaksättning. Jag beklagar att måtten är så ungefärliga, men jag brukar alltid freestyla fyllningen. Gäller att lita på de egna smaklökarna och testa sig fram.

Täckte som vanligt med marshmallowfondant och dekorerade med två små fötter, fjärilar och stjärnor. I stjärnorna skrev jag också Elis namn. Föräldrarna var nöjda med smak och utseende så jag känner att jag lyckades bra. Fick också annat beröm för kakan och många tyckte den var fräsch och god. Alltid roligt med bakprojekt!

wp-1462631377216.jpg