ESC-veckan fortsätter

I går började kalaset äntligen och jag satt som fastnålad framför tv:n i sällskap av Hanna och Jon. För det första måste jag ju säga att visst kan de, de där svenskarna. Så otroligt bra och snygg produktion. Och när Måns plötsligt slängde ur sig flytande franska och tyska blev jag lite svag i knäna (och gissar att resten av Europa också).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h3KTV0jdCpQ?list=PLmWYEDTNOGUJyonKRxHvu0aJ-rRclWE7S&w=854&h=480]Äh, lyckas inte klura ut hur jag ska klistra in bara en låt, så här kommer spellistan med alla gårdagens låtar.

Men mina gissningar då? Jag fuskgissade ju lite och hade inte en klar lista på vilka tio som går vidare, men någorlunda ditåt var det. Att Tjeckien (nummer 10 i spellistan) gick till final var en positiv överraskning och låten har snurrat i huvudet hela natten. Däremot var Maltas (nr 18) scenshow en stor besvikelse. Island (nr 16) och Bosnien-Hercegovina (nr 17) lyfte på scen och de skulle gärna ha fått vara i final. Tråkigt att Finland (nr 1) inte kom vidare, men jag tycker nivån var hög  i år så det var svårt. Synd också att Estland (nr 13) inte klarade sig till final.

Favoriten efter i går är helt klart Armenien (nr 7). Blev så sjukt imponerad av showen, sången – ja allt! Vilken powerkvinna! För min del får Armenien ta hem hela festen, fastän jag fortfarande gillar Frankrike. Ojoj, blir så spännande på lördag. Men innan det, torsdagens semifinal, kommentarer om det i morgon. Få se om Sverige är det enda nordiska landet i final, lutar faktiskt lite mot det just nu. Det skulle väl vara något av en skräll?

Nu borde jag väl jobba här mellan eurovisionsvarven. Just nu har jag inrättat office på balkongen och håller på att smälta i solen, men jag tänker inte klaga. Speciellt inte den här superveckan. Utöver ESC är det ju Litterärt skapande på helgen och allt känns så bra så bra.