ESC-bingo + topp tio

Ganska bra börjar jag bli på det här med ESC – av gårdagens tippning var 8 av 10 rätt, under tävlingen skulle jag antagligen ha bytt ut Albanien mot Litauen som var mycket bättre på scen än på förhandsvideon. Men precis som jag lite gissade så är det en final med endast en nordisk deltagare – Sveriges Frans.

På lördag är det final och jag har tvingat mina LittSkap-kompisar att titta på Eurovision med mig i Åbo. Vissa kommer att vara där frivilligt, andra … ja mindre frivilligt. Oberoende så tror jag att det kommer bli jätteroligt, kommer ju att bli bingo! Har uppdaterat fjolårets för att funka i år. Naturligtvis finns också en lista med alla deltagare där var och en kan fylla i kommentarer och poäng. Fritt fram att printa ut dem själv!

Men hur ska det gå i tävlingen? Tycker det blir svårare och svårare för varje dag. Många är riktigt bra på scen och det kommer att bli sååå spännande. Speciellt med det nya poängräkningssystemet. Men om jag nu ska gissa på en topp fem så ser den ut enligt följande (inte i någon ordning som helst): Ryssland, Ukraina, Sverige, Australien och Frankrike. I topp tio finns också Belgien, Bulgarien, Armenien, Österrike och Lettland.

Mina personliga favoriter är Frankrike och Armenien, tycker Australiens show var lite tråkig. Ukraina är coolt, men många verkar inte alls gilla den. Belgien har en härlig låt, men jag tror tyvärr inte den platsar inom topp fem. Så jag hoppas på antingen Frankrike eller Armenien. Vem vill du att ska vinna?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=76atabAESKI&w=854&h=480]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h3KTV0jdCpQ&w=854&h=480]

Förresten så tyckte hälften av mitt internet i går att tisdagens semifinal var bättre, andra hälften höll hårt på torsdagens semifinal. Väldigt intressant tycker jag, vilken tycker du att höll bättre nivå? Tycker själv att tisdagens var jämnare och att torsdagens hade några riktigt dåliga som kanske däremot saknades på tisdag.

Om några timmar är jag i Åbo och den här superhelgen kan börja. Litterärt skapande, Eurovision och skumpa. Det blir inte så mycket bättre än så!