Finaldags

Det regnar i Åbo men det spelar absolut ingen roll, för i dag blir det LittSkap dag två där vi bland annat ska diskutera ett utdrag ur Nationen och i kväll blir det äntligen ESC-final! Ja som ni kanske har förstått är det här en av årets absoluta höjdpunkter och det blir inte precis sämre av att Anne lyckades uppgradera oss till ett större hotellrum med en enorm tv (och bastu och balkong), kommer att bli så himla bra.

Jag kom på att jag inte kommenterat de 6 bidrag som gått direkt till final (utöver att jag sagt att Frankrike är min favorit), så här kommer min åsikt om the big five + Sverige. Nästan alla big five + fjolårets vinnare håller otroligt hög klass i år.

Spanien 9. Dansant låt som kommer att klara sig helt okej, men i år nivån otroligt hög. Så gissar placering 10–15.

Storbritannien 7. Den bästa låten som Storbritannien skickat på länge. Klassisk poplåt framförd av killduo. Den är riktigt okej men försvinner i mängden.

Italien 10. Jag tycker jättemycket om den här låten. Den hade gärna fått vara helt och hållet på italienska. Tror den tyvärr inte ryms i topp fem på grund av extremt hård konkurrens. Nu har jag till och med puttat ut den från topp tio. Glimten som jag såg av scenen övertygade inte heller. Få se hur det går.

Frankrike 10. Så. Himla. Bra. Vill dansa och nästan (obs, bara nästan) lära mig franska. Den här vill jag lyssna på sommaren i bilen med vidöppna fönster. Min personliga favorit i år.

Sverige 9. Voj Frans. Alla älskar dig och visst gör jag väl det också, men jag har tendensen att gå emot hypen. Att inte älska Frans från hela hjärtat är lite som att svära i kyrkan. Men han kommer ju nog att klara sig bra i kväll.

Tyskland 3. Tyskland är undantaget i det här gänget och låten är rätt konstig och den japanskinspirerade stylingen av artisten förstår jag mig inte alls på. Tyskland blev sist i fjol, skulle inte undra om samma öde gäller i år. Tyvärr.

För att repetera: topp fem ser ut enligt följande (inte i någon ordning som helst): Ryssland, Ukraina, Sverige, Australien och Frankrike. I topp tio finns också Belgien, Bulgarien, Armenien, Österrike och Lettland.

Nu kan världens bästa lördag starta! Skumpan på kylning och vindmaskinen i gång!

wp-1462804929659.jpg