Sånt jag inte visste

Grejen med det här livet är att en oftast inte kan veta hur något är förrän en själv har upplevt det. Det gäller att skriva böcker och det gäller att driva företag. När jag började skriva dammsög jag internet på information och tips kring skrivande och läste precis allt jag hittade om ämnet.

Men grejen är ju att en ändå måste begå sina egna misstag. Jag har läst otroligt mycket om att skriva (och om mycket annat också) men oftast slutar det med att jag gör precis som jag skulle ha gjort utan alla tips. Kanske jag har fått nån insikt på vägen, men misstag uppstår likväl. Ändå vet jag att jag också i fortsättningen kommer att läsa böcker om skrivande och läsa bloggar med tips och idéer.

Med mitt företagande har jag också försökt leta reda på information om det ena och det tredje men klart att det finns grejer jag inte visste innan jag startade eget. Eller jag kanske visste det på något plan men var ändå tvungen att uppleva allt själv.

I vårt senaste poddavsnitt bjuder Malin och jag på grejer vi inte visste innan vi startade företag och hoppas att de som planerar att starta eget kan lära sig ens något av våra lärdomar. Egentligen ska vi ju inte prata om misstag utan omvägar. Och vissa omvägar kan ju vara riktigt bra.

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/265460962" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

 

Vilka grejer har du själv lärt dig med tiden i ditt skrivande/ditt jobb? Nyfiken på att höra om andras erfarenheter!