Lager på lager

Just nu sitter jag försjunken i mitt manus och laddar på med lager på lager. Det är nämligen så jag skriver (har jag kommit fram till). Mitt första utkast är ett skelett där de yttre skeendena finns uppräknade och kanske finns det nån liten beskrivning, men djupet får jag jobba in efteråt.

Jag tror alltid efter en vända att jag fixat tillräckligt med djup men när jag läser manuset nästa gång skriver jag MER!! ungefär med en halv sidas mellanrum och sen när jag går igenom manuset redigerar jag in mer känslor, beskrivning och tankar. Gräver mig djupare och djupare för varje gång för att eventuellt nå målet förr eller senare.

Det känns inte som världens smartaste sätt att skriva för att vara ärlig, men å andra sidan skriver jag råmanus rätt fort. Just nu sker redigeringen extremt långsamt men jag tänker att det är bra, att jag verkligen tänker till och att texten faktiskt blir bättre. Om den blir bättre känns svårare att avgöra. Men nåt händer i alla fall.

Hur brukar du skriva? Skelett eller rakt in på djupet från första början?