Weltschmerz

För varje dag som går undrar jag mer och mer – vart är vår värld egentligen på väg? Miljontals människor är på flykt från sina hem för att ett gäng gubbar (ja, det är mest gubbar som sitter med vapnen i handen och besluten i huvudet) som tycker olika har valt att kriga ihjäl region efter region.

Köpcentret Itis i Helsingfors väljer att fira Ramadan och folk får fel i huvu. I en glad Facebookuppdatering där Itis önskar glad Ramadan tycker en rad människor (med eget namn!) att det är förkastligt att ett finländskt köpcenter uppmärksammar en muslimsk högtid.

I natt har minst femtio människor dödats inne på en gayklubb i Florida. Mina ord räcker inte ens till för att beskriva hur otroligt vidrigt det är.

Varifrån kommer allt hat? Varför är så många så arga? Vi ska inte ens gå in på alla högervindar som blåser runt om i Europa. Seriöst – vart är vi på väg? Jag har inga svar och väldigt få förklaringar. Jag är bara så otroligt ledsen och jag är knappast ensam.