fbpx

Idrottens kraft och magi

Det är väl ingen hemlighet att jag är ett stort sportfan. Gillar att kolla på flera sporter, hockey och handboll helst, men på senare år har jag också fattat tycke för fotboll. Jag minns ännu känslan när Finlands U20-landslag vann VM-turneringen i ishockey tidigare i år. Hela jag fylldes av en förhoppning och glädje – kanske allt blir bättre nu på alla plan.

Jag vet – så himla naivt att tro att en vinst i en idrottsgren skulle spela någon roll, men fatta vilken positiv energi som flödade i Finland i några dagar. Vi behöver absolut mer sånt.

Och nu då. Island. Vilken himla bragd de lyckades med genom att slå England i åttondelsfinalen. Jag har trott på Island hela tiden och skrek och vrålade här i soffan varje gång det hände något i matchen. I slutet kunde jag knappt tro att Island verkligen vunnit. När spelarna sedan gick fram till de isländska fansen och de skrek sitt ”HUH” tillsammans med publiken började jag gråta.

Vilka stora känslor idrott innehåller. Det finns alltid vinnare och förlorare men oberoende av hur det går är det omöjligt att inte beröras. Kanske därför jag gillar att både spela och titta på sport. Borde kanske passa på att skriva av mig nu, gäller ju att ta vara på alla känslolägen när en skriver, hehe. Nån annan som blivit islandsfrälst?

0

2 svar

  1. Alltså jaaaa – såklart! Så himla fint! Särskilt eftersom Sverige presterade helt värdelöst och åkte ut, så kan jag nu ägna mig åt att heja på en nästan-granne i alla fall 😉 + att de leds av svensken Lagerbäck så!

    1. Ja! Hejade också på Sverige (och Island) men nu är det Island för fulla muggar. Vore så coolt om de skulle lyckas vinna över Frankrike på söndag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »