Alltid nöjd?

De senaste månaderna har jag funderat mycket på vem jag är och vad jag vill. När ett förhållande tar slut har en ju världens chans att backa bandet lite och fokusera på sig själv. Eller som ett råd jag fick: dags att reboota till fabriksinställningarna.

Det jag kommit fram till och som jag kanske också alltid vetat om mig själv är att jag för det mesta är ganska nöjd och glad av mig. Visst, jag har inte varit med om massvis med motgångar i livet, men alla får vi väl vår beskärda del av skiten.

Jag har kallats tjock. Jag har mobbats i skolan. De pojkar jag var dökär i var aldrig kära i mig. Ibland har folk garanterat varit trevliga mot mig för att de vet att jag fixar och de slipper.

Men nej, jag har inte levt ett speciellt tungt eller jobbigt liv, så kanske har det varit "lätt" för mig att vara nöjd?

"En del är för dumma för att ha ångest, det är smart"

Jag brukar också säga att jag har världens sämsta minne: jag glömmer helt enkelt bort när folk har varit jävliga mot mig. Jag skakar av mig det och går vidare. Jag vill helt enkelt inte lägga energi på att sura (med det sagt: klart jag också ältar!).

Visst surar jag ibland, älskar inte allt och alla hela tiden, men för det mesta är jag ivrig, nyfiken och glad. Jag går i gång på knäppa idéer och tycker sällan att något är för svårt för att förverkligas. Bestämmer jag mig för något, så blir det av och det är inte svårare än så (fastän vägen till målet ibland ställer till det).

Jag är helt enkelt nöjd med vem jag är och hur mitt liv ser ut. Så klart finns det sånt jag önskar mig (bokkontrakt!) men jag vet att det inte kommer att revolutionera mitt liv. Inga yttre saker kommer egentligen att ändra på mig inifrån.

I går postade jag en bild på Instagram på en sjuårig Michaela och har aldrig fått lika många gillningar på en instabild som på den. Men jag tycker det där fotot på nåt vis komprimerar mig som människa. Jag har en knäpp frisyr och lite knasiga kläder men där sitter jag och ler bestämt och nöjt. Mycket har inte ändrats på 23 år och det är jag glad och tacksam över.

Är du nöjd?