Mina idoler

På bokmässan i Göteborg insåg jag det än en gång – alla jag ville träffa eller höra prata var kvinnor. Därmed var alla som deltog i mitt selfiemaraton kvinnor. Så gott som alla mina idoler är kvinnor, eftersom de gör ungefär samma saker som jag på ungefär samma sätt som jag.

Jag har lyckan att vara omringad av ett gäng smarta och kreativa kvinnor som driver framåt det de tror på. Alla de här kvinnorna hör kanske inte till mina närmaste vänner, men de finns i mina "kretsar" på bloggar och andra sociala medier. Just tack vare alla sociala medier kan jag komma i kontakt med många som inspirerar mig och hjälper mig vidare.

Jag håller inte alls med om att kvinnor bara snackar skit om varandra och försöker trampa ner varandra. Jag får sällan så mycket pepp och uppmuntran som av andra kvinnor. Det är deras ord och deras handlingar som driver mig framåt.

Men vem är de här kvinnorna då? Listan kunde göras jättelång. I fjol bloggade jag om fyra driftiga kvinnor, i mitt selfieinlägg från bokmässan fastnade en rad kvinnor jag ser upp till. För några veckor sen hörde jag Sanna Mander tala och blev ännu mer kär i henne (i videon kan du se hela hennes snack, rekommenderar!).

Visst finns det så klart män också som jag ser upp till, men för varje år som går blir det tydligare för mig att det är just kvinnorna som pushar mig framåt och de som inspirerar mig allra mest. Kanske det kan bero på att kvinnor är synligare på sociala medier – jag vet inte? Vad tror du?

Mitt extremt osunda idoliserande av Zlatan behöver vi däremot inte gå in på, eheheh. Eller: han är en otroligt bra fotbollsspelare och jag älskar att han är så anti-jante, men all skit han kläcker ur sig om till exempel kvinnliga fotbollsspelare får mig att se rött. Ändå kan jag inte sluta gilla honom, och jag skäms lite.

Vem är dina idoler?

Två bra kvinnor som jag får gå på LittSkap med. Ser upp till både  Anne  och  Hanna .

Två bra kvinnor som jag får gå på LittSkap med. Ser upp till både Anne och Hanna.