Varför bloggar jag?

Diskussionen om bloggars värde och bloggandets syfte och huruvida en ska vara "värd" nåt pris för sitt bloggande har gått het i den finlandssvenska bloggosfären i och med att bloggalan är på tapeten. Sedan förra veckan har var och en som vill fått nominera lämpliga bloggar i fjorton olika kategorier.

Själv har jag följt med diskussionen från sidan och (än en gång) funderat på varför jag egentligen bloggar. I perioder har jag knarkat bloggtoppen och min egen bloggstatistik men när jag börjar fundera över varför jag egentligen bloggar handlar det naturligtvis inte om tusentals följare (även om det vore kul ibland).

Utan det handlar ju om att jag på mitt sätt hoppas kunna inspirera andra samtidigt som jag "bokför" mina egna processer och tankar. Jag har alltid varit rätt dålig på att skriva dagbok men tack vare bloggen kan jag i framtiden ha nån sorts koll på vad jag gjort, tänkt och tyckt.

Marknadsföring – också!

Naturligtvis är bloggen också ett sätt att nå ut till framtida (bok)läsare och ett sätt för mig att bygga "mitt varumärke" – hur krasst det än låter. Men jag lovar er ändå att jag alltid bloggar från mitt hjärta och för att jag tycker att det är så kul att få lufta mina tankar i det här forumet.

Det bästa är när du som läser kommenterar, frågar och ifrågasätter. För jag vill verkligen inte att det här ska vara en envägskommunikation. Det är ju liksom lite dålig marknadsföring om jag bara babblar på här för mig själv utan att engagera dig som läser.

Och gällande priser och galor – självklart är bloggare värda pris och självklart är det roligt med gala. Fest är liksom aldrig fel! Tyvärr ordnas galan lite väl långt borta från mig och jag har ett lite väl hektiskt schema den här hösten för att hinna åka upp till Vasa. Men jag är övertygad om att det blir en rolig kväll för alla som deltar!

Har själv inte nominerat några bloggar än så länge och många av kategorierna är sådana där jag verkligen inte har nån aning, men jag ska nog sätta in en nominering med mina favoriter. Så klart!

Jag tänker mig att bloggalan är lite som bokmässor – en får träffa sina "kollegor" en gång om året. Resten av tiden sitter vi framför våra datorer och knackar fram ord. Här poserar jag glatt med  Charlotte  på Göteborgs bokmässa.

Jag tänker mig att bloggalan är lite som bokmässor – en får träffa sina "kollegor" en gång om året. Resten av tiden sitter vi framför våra datorer och knackar fram ord. Här poserar jag glatt med Charlotte på Göteborgs bokmässa.