Allt behöver inte hända nu

Jag är en duktig flicka. Jag är en som planerar. Jag är den som alltid ställer upp. Jag är en som får saker till stånd. Jag har massvis med planer och målsättningar. Jag har en stark drivkraft. Jag har energi och styrka så att det ibland väller över. Jag är och har allt det här och mycket mer.

Men. Jag är också en som lätt kan bli utbränd. Det är just de duktiga flickorna, de som ställer upp, de som aldrig bromsar som en dag står där och undrar hur fan det hände mig. Bland annat Linn har skrivit mycket om utbrändhet i höst. För det första tycker jag att det är otroligt modigt, för det andra tycker jag det är jättebra. Vi måste prata mer om det här.

Jag är inte den enda duktiga flickan. Jag är inte den enda som presterar och ställer upp och visionerar och skapar. Det finns massvis med såna som jag – tjejer och killar.

Men Linns texter har blivit en varningsklocka och påminnelse för mig. Jag kan inte göra allt och allt behöver inte hända just nu. Jag är otålig som fan till naturen, men jag måste också inse mina begränsningar.

Ja, jag är driftig och får saker gjorda. Men jag är ingen supermänniska. Också jag kan vakna en dag och inse att jag bränt ut mig, gått in i väggen.

Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den här tanken, för jag vill ju så himla mycket. Men jag försöker att vilja lite färre saker åt gången. Jag behöver inte göra allt just nu, jag kan lämna vissa grejer till ett senare skede i livet. Jag kan ta det lugnt mellan varven, göra inget i en hel dag (skrämmande konstig tanke för mig).

En grej är jag ändå inte redo att ge upp – skrivandet. Det är det jag älskar allra mest och det jag helst vill göra. Men alla de där andra galna drömmarna och idéerna får vänta ett tag till och samsas om tiden som blir över efter jobb och skriv. Jag är ju trots allt bara en vanlig människa. Precis som alla andra. Bra att påminna sig själv om det med jämna mellanrum.

Drömmar blir sanna, så var försiktig med vad du önskar.

Drömmar blir sanna, så var försiktig med vad du önskar.