fbpx

Jakten på kärlek

Foto: Unsplash.

Foto: Unsplash.

Det känns som att jakten på kärlek är synligare nu än någonsin tidigare. Själv följer jag slaviskt med Ensitreffit alttarilla (den finska versionen av Kärlek vid första ögonkastet) men tv:n svämmar över av program där tanken är att människor ska hitta kärleken. Lina bloggade i dag om svenska dejtingprogram och jag tänkte att jag ska säga några råddiga ord om kärlek.

Jag är en obotlig romantiker och blir lika glad varje gång när ett tv-par håller och deras förhållande blir något mer än ett realityformat. Jag älskar att höra kärlekshistorier och om hur par träffats. Jag läser gärna romance och chicklit där jakten alltid slutar i kyssar och ett löfte om en gemensam framtid (och jo, det är bra att ställa sig tveksam till den absurda tvåsamhetsnormen, men det betyder inte att en ändå inte kan gilla kärlek i alla dess former).

Dagens singlar har massvis med sätt att hitta en partner. Det finns Tinder, Happn och tusen andra dejtingappar. Det är mer än okej att nätdejta och det är inte bara ”desperata” (urk så fult att kalla en del människor desperata bara för att de inte blivit kära i nån) som tyr sig till appar för att hitta kärleken. Och vissa kanske inte ens jagar kärlek, utan vill träffa nya människor och se vart det leder.

Jag vet inte ens riktigt vad jag vill säga. Kanske att jag tycker att det är fint att så många öppet vågar söka kärleken. Fatta hur modig en måste vara för att gifta sig vid första ögonkastet. Visst, formatet är lite knasigt och extremt heteronormativt, men det har också lett till relationer som hållit. Och jag har varit så glad för varje par.

Det jag försöker säga är att jag tycker att det är fint att vi talar mer öppet om kärlek och dejting. Att det i dag finns fler möjligheter att träffa någon. Och kanske att jag verkligen inte tror på ”the one”. Jag tror det finns otroligt många människor där ute som kan vara rätta för en. Och den som vill bli kär har nu kanske bättre chanser än tidigare att hitta en av de rätta.

Äh, nu känner jag att skriver en massa strunt. Och nej, jag är inte kär och har inget behov av det just nu. Som jag skrev i går trivs jag väldigt bra som det är. Efter ett långt förhållande är det bra att vara för sig själv och fundera på det en själv vill och satsa på det. Har verkligen gjort en djupdykning i mig själv och tror det gjort otroligt gott för mig.

Men en dag vet jag att jag vill träffa någon, att jag vill bli kär igen. Och då är det ju otroligt fint att det finns flera sätt att träffa nya människor. Jag kan ju inte precis träffa nån på arbetsplatsen (jobbar ensam) eller i min hobby (ett handbollslag med en massa tjejer vilket inte riktigt funkar för mig som gillar killar).

Fastän jag själv är ute ur kärleksleken för tillfället betyder det ändå inte att jag blir illamående när vi snackar kärlek. Jag blir alltid glad när jag hör att någon blivit kär (också när det är på tv). Att bli kär är ju det finaste som finns! Visst håller du med?

Själv ser jag mest fram emot att börja skriva min chicklit, då får jag skapa fiktiv kärlek och det är ju nästan lika bra som på riktigt. Åtminstone slutar det lyckligt. Gillar du lyckliga slut?

0

8 svar

  1. Alltså jo. Jag gillar verkligen lyckliga slut! Det finns så mycket elände i det verkliga livet så lyckliga slut i böcker känns så himla skönt ibland.

    1. Ja men precis. Tror jag därför också älskar dejtingprogram i tv. En liten paus från allt det hemska och fokus ligger på att folk ska bli kära. Aaah.

  2. Absolut, det SKA vara lyckliga slut! Det borde vara förbjudet att skriva böcker som slutar med att huvudpersonen dör… :p

  3. Träffade min pojkvän via Tinder, men var själv inte då heller å sökte något förhållande, utan bara för att det var så kul att skriva å träffa nytt folk. Sen klickade vi så fint och resten är historia.

    Tycker som du att det är ju himla fint att det pratas om möjligheterna mer öppet.

    Söker just nu själv efter böcker med lätta och lyckliga handlingar, har ingen lust alls att drunkna i t.ex. thrillers. Vill hålla hjärtat på en glad nivå och mata det med kärlek helt enkelt, oavsett vilken sort. Jag har svårt att kalla parförhållandet för kärlek, som att det vore ett ord för endast det.
    För mig finns kärleken överallt; i främlingars händer som håller upp dörrar, kramar från vänner, stjärnorna som blinkar åt oss, osv.

    1. Det bästa är ju att inte leta utan att hitta någon som det sen funkar med!

      Om du vill läsa en gullig bok kan jag rekommendera Mitt hjärta går på av Christoffer Holst, tyckte själv jättemycket om den!

      Och du har rätt i att kärlek är så mycket mer än bara ett parförhållande, syftade kanske mer på den romantiska kärleken i det här inlägget. 🙂 Men kärlek från vänner och familj är otroligt viktig – ofta det viktigaste!

  4. Åh så fint skrivet! Alltså kärlek är så himla fint och jakten på kärlek är faktiskt både rolig, spännande (ibland frustrerande) och lärorik. Herregud, jag var en helt galen singel (tre år mellan mina dudes).jah blev lite kär ibland och oftast var den obesvarad, blev den besvarad kunde jag tröttna (gömde mig i en taggig buske en gång när killen letade efter mig). Men ja, oftast är det väl det vi vill i våra liv. Hitta kärleken. Är det så att man inte vill det är det såklart också helt okej. Men ditt singelliv har just börjat. Ta det lugnt, träffa nya människor, gå hem från festen när du vill, drick vin, dansa och gör bort dig. Att vara singel är så jäkla hälsosamt. Man blir huvudpersonen i sitt eget liv igen och man lär känna sig själv. Så när man sen den dagen kanske träffar någon igen som man vill vakna med varje morgon, ja då kanske man har bättre koll på vilken typ av man som en faktiskt passar med. Det är väl vad jag lärde mig i alla fall. Jag ska inte dejta de där finlandssvenska banknissarna. Jag ska ha en galen typ, med massa humor och som precis som jag pratar så satan och dricker lite för mycket lite då och då. Men va fan. Det är så det ska va. Oj nu blev det här långt. Väldigt långt 🙂 Men hej. Titta på Bachelor!! Helt bäst! (ps. saknar Ensam mamma söker)

    1. Åh Lina, vilken fin kommentar! Och jo, mitt singelliv har ju verkligen först börjat och jag tänker ha så kul så kul. Verkligen ingen bråttom nånstans, bara bra att hänga extra mycket med mig själv just nu.

      Tack också för bachelor-tipset, måste checka in det! Och så tycker jag att du och jag borde ses och dricka lite (för mycket) vin och snacka allt det här ännu mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »