En lugn söndag på lande

Ibland undrar jag om det händer lika mycket i andras liv som i mitt? Hela den här hösten har varit ett virrvarr av jobb, skriv, resor, fester, möten och nu när jag har några lite lugnare veckor börjar det sjunka in hur mycket jag faktiskt varit med om.

Efter att ha läst om utbrändhet bland annat på Linns blogg har jag blivit noga med att lyssna på mig själv. Verkligen tillåta mig vila mellan varven (vilket också betyder att bloggen fått lite dåligt med uppmärksamhet den här veckan, förlåt!).

Det går att pumpa på med fullt tempo en viss period, men det behöver absolut varvas med lite lugn. Just nu är jag på lande och det är så vintervackert och tyst här. Min ultimata vila och belöning kommer ju i januari då jag kommer att vara drygt två veckor i Argentina – längtar så! Jag har lite börjat kolla boende och planera resan, men ska skriva mer om det så fort jag har en tydligare plan.

Men ja, helt lugnt är det ju inte i mitt liv just nu. Det är ju trots allt NaNoWriMo-tider och jag har äntligen skrivit (nästan!) i kapp efter förra helgens svacka. Ligger knappt 300 ord efter och hoppas jag ska ta igen glappet i dag. Borde också redigera en text som jag ska skicka in till kurskompisarna på Litterärt skapande. Så det här med "lugn söndag" är ju lite hur en ser på saken, ehe.

Hur har din helg varit?