Krama sig fram

Är det något jag gillar så är det att hylla bra människor som gör bra grejer. Ofta råkar det bli kvinnor, men visst har jag också många bra och inspirerande män i min omgivning. Den "nyaste" mannen jag gärna vill lyfta är Världens bästa Karlsson och framför allt inlägget Tro att du är något.

Linn skrev ett inlägg om hur den kvinnliga avundsjukan bara är skräp – och jag kan bara hålla med. Sällan får jag lika mycket pepp och kärlek som av mina fellow kvinnor. Nästan alltid då jag postar något på Facebook är det mest kvinnor som står där med sina hejarop (visst, en del män också, men en majoritet är kvinnor).

Jag tror väldigt mycket på att en ska krama sig fram – inte armbåga sig fram. Det talade jag också om i något avsnitt i den sedermera pensionerade podden Projekt framgång. Är du snäll och sjysst kommer folk att vara snälla och sjyssta mot dig.

Lyft andra så lyfter de dig!

Förra lördagen sprang jag in i en gammal lagkompis från handbollen. Jag hade inte sett Anna på jättelänge och det var roligt att catch up och då fick jag också höra att hon nuförtiden designar väskor, hur häftigt? Blir alltid så inspirerad när någon gör sin egen grej och lovade Anna att jag skulle tipsa om henne här. Inte för att jag har så många läsare – det spelar knappast någon roll för hennes försäljning – men för att jag gärna lyfter bra typer som gör bra grejer.

Har tidigare också skrivit om mina idoler och fyra driftiga kvinnor. Jag kunde skriva om jättemånga till. Just nu är jag till exempel väldigt imponerad av Anna Jakobsson Lund som ska ge ut sin egenutgvina dystopitrilogi på engelska och Sandra Beijer som än en gång bloggar så ärligt och fint om sin break up. Båda är sådana som ser till att lyfta andra och därför tror jag också att de själva lyfter. Ger en kärlek så får en kärlek. Så enkelt är det.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

En av de finaste grejerna jag fått höra om mig själv är av en kompis då hon hörde av sig efter att hon hört att mitt förhållande tagit slut: "Och jag tycker det är så otroligt starkt och fint av dej att du trots det har orkat peppa och uppmuntra alla andra hela sommaren, eftersom vi rör oss i liknande blogg- och instagramsfärer ser jag ofta dina fina kommentarer och är så imponerad av att du alltid sätter tid på att lyfta och heja på andra! Till och med nu under sommaren då du helt säkert haft helt tillräckligt bara med att försöka lappa ihop dej själv."

Själv känner jag att mår bättre då jag får lyfta och peppa andra. Det ger mig styrka och handlingskraft. Men nu är det din tur! Kan du inte tipsa mig om någon bra typ som jag kanske har missat? Eller någon du vill ge lite kärlek till?