Svältfödda på singelhistorier?

Ojdå, ni var nästan 500 som läste gårdagens inlägg om det jobbiga med singellivet. Sådana läsarsiffror är inte precis vanliga här inne så jag undrar om vi pratar för lite om ensamhet och hur det kan kännas efter att ett vi går sönder?

Själv har jag lätt ångest varje gång jag skriver något så personligt. Min tanke är verkligen inte att fläka ut mig (eller någon annan) här, utan skriva av mig och kanske kanske kanske kan jag hjälpa någon som kämpar med samma saker?

Vårt samhälle bygger väldigt starkt på en tvåsamhetsnorm och hör en inte till ett "vi" bestående av två är en ju lite konstig. Undrar hur många singlar som får höra frågor som "nåå, ska du inte träffa nån snart?" eller "hur kan nån som du vara singel, du är ju jättetrevlig/snygg/underbar". Inte speciellt konstruktivt eller hur?

Speciellt gråa dagar i november kan det kännas tungt att vara ensam.

Speciellt gråa dagar i november kan det kännas tungt att vara ensam.

Det är absolut ingen hemlighet att jag i framtiden vill vara en av två i ett vi men ärligt talat har det varit rätt skönt att vara bara jag det senaste halvåret. För det mesta har jag så galet tempo att jag inte ens skulle ha haft tid för någon nu. Och jag vill inte vara med någon bara för att inte vara tvungen att vara ensam.

Dessutom tror jag att saker händer sen när det är rätt tid för dem att hända. Nu ska jag försöka fixa ett slut på det här året med hedern i behåll. Det känns som om att jag har minuttidtabell fram tills att jag sätter mig på flyget till Argentina om exakt fem veckor. Varje gång jag vill gräva mig ner under täcket visualiserar jag mig själv i Buenos Aires med ett glas vin i +30 grader. I will survive.

Men ja – det jag ville skriva om är att vi kanske borde bli bättre på att snacka singelliv. Just nu håller till exempel Yle på att samla in historier, ska bli väldigt intressant att ta del av dem. Läs Hannah Norrenas utmärkta kolumn om nätdejting!

Du då – singel eller i ett förhållande? Och vad tycker du är bäst med singellivet/i ett förhållande?