Dags att avgå nu 2016

Jag hade höga förhoppningar på det här året. Malin och jag började podda, jag började Litterärt skapande, jag skulle åka till Barcelona och Norge, fylla 30 år och tänkte så där allmänt att 2016 ska bli mitt år. Ha.

När jag nu ser tillbaka på allt är det svårt att förstå att jag klämt in allt som hänt på ett år. Det blev ingen Norgeresa och mycket annat blev inte heller riktigt som jag tänkte mig. Podden var sjukt rolig att göra men tack vare att Malin är smartare än jag insåg vi att vi helt enkelt inte hade tid att fortsätta efter våren. Jag sörjer det ibland men tänker att det kommer fler chanser i fortsättningen.

Mitt i allt personligt kaos blir världen bara galnare och galnare. Alla terrorattacker, all ondska och radikalisering. För att inte tala om läget i Syrien. Om Trump. Om alla döda. Om vår regering som gång på gång skiter i grundlagen och finländares välmående och vårt ansvar för resten av världen.

Nej 2016, du var ingen höjdare. Så mycket skit som har hänt i världen, för mina nära och kära. Men visst händer det bra saker också. Nya bebisar föds, andra blir till, jag har varit på två superhärliga bröllop och träffat massvis med nya människor. Fått nya jobb och nya möjligheter. Det har ju absolut inte varit skit hela tiden. Men ändå lämnar 2016 en fadd smak i munnen.

Så trött på det här året och all skit.

Så trött på det här året och all skit.

Så tack och hej 2016, nu är det dags för dig att avgå. Känns som att 2017 inte behöver göra så mycket för att överträffa det här året. Jag önskar mer kärlek – både för mig och resten av världen, mindre terror och mer medmänsklighet, färre döda och mer nya bebisar.

Och så önskar jag att vi kommer ihåg att vara snälla med varandra. Uppmuntra, heja, samarbeta och krama oss fram. Det är nyckeln till en bättre värld. Vad önskar du?