Årets mest lästa inlägg

Det går att summera året på många sätt. Efter gårdagens monsterlånga lista tänkte jag att jag skulle göra en summering av årets mest lästa inlägg. Här är topp tio med ett citat ur varje inlägg:

10. Svältfödda på singelhistorier?
Vårt samhälle bygger väldigt starkt på en tvåsamhetsnorm och hör en inte till ett "vi" bestående av två är en ju lite konstig. Undrar hur många singlar som får höra frågor som "nåå, ska du inte träffa nån snart?" eller "hur kan nån som du vara singel, du är ju jättetrevlig/snygg/underbar".

9. Det handlar inte om framgång
Vi ska bli bättre, snyggare och framgångsrikare. Liksom låta någon utifrån definiera oss och vår framgång. Men mitt skrivande – och allt det andra jag gör – handlar kanske till 5 procent om vad andra tänker eller tycker och till 95 procent om vad jag själv vill.

8. Det kommer aldrig bli som förr
Jag har ju hela tiden vetat att det ska bli bättre och det är redan så mycket bättre. Fyra månader känns både kort och långt. På ett sätt är jag ju inte längre samma människa som då men ändå är jag det. 

7. 100 mål
1.  Bli publicerad författare.
2.  Ge ut böcker ungefär med 1–2 års mellanrum.
3. Starta eget förlag.

6. Söndagsbaguetter
Det är något magiskt med att baka bröd. Det doftar så gott, smakar så gott och jag älskar känslan av att få skapa något från lite mjöl, vatten, jäst och kryddor.

5. Dags att avgå nu 2016
Mitt i allt personligt kaos blir världen bara galnare och galnare. Alla terrorattacker, all ondska och radikalisering. För att inte tala om läget i Syrien. Om Trump. Om alla döda. Om vår regering som gång på gång skiter i grundlagen och finländares välmående och vårt ansvar för resten av världen.

4. Morsdag – men inte för alla
Jag har tänkt på dem som inte har en mamma längre, på dem som vill bli mammor men inte blir det trots att de kämpar, på dem som redan är mammor men inte är det enligt lagen.

3. Hur hantera sorg?
I början av sommaren grät jag varje dag, ofta flera gånger om dagen. Jag var så otroligt ledsen och visste inte riktigt vad som hade hänt med mitt liv. Plötsligt var det helt annorlunda och den jag älskade mest fanns inte längre vid min sida.

2. Det svåraste med singellivet?
Alla människor behöver närhet och att plötsligt inte längre ha det är konstigt. Visst har jag ju en massa fina människor i min omgivning, men det är ju ändå inte riktigt samma sak. Och en kan ju inte slänga in sig i något nytt helt genast heller – eller det kan åtminstone inte jag.

1. En stukad fot, ett brustet hjärta
Den här sommaren blev inte precis som jag tänkt mig. Egentligen blev den över huvud taget inte som jag tänkt mig men ändå blev den bra.

***

Haha, vi kan i alla fall konstatera att det här må vara en skrivarblogg men att det är kärlek, singelliv och baguetter som intresserar mest. Vad vill du att jag ska blogga mer om under 2017? Fritt att önska nu!