Rusar hit och dit

Helgen var en enda stor fest känns det som. På fredag var det sushi med mitt gymnasiegäng, på lördag författarintervjuer på Arbis på dagen, snabbdejt med Elisa som bor i Tyskland, Fridas 30-årsfest och så ännu blixtvisit till en lillajulsfest innan jag lade mig tidigt för att stiga upp tidigt på söndag morgon för att spela handboll –mitt lag vann matchen med ett mål!

Hemlagad sushi är så himla gott – och tusen gånger billigare än på restaurang.

Hemlagad sushi är så himla gott – och tusen gånger billigare än på restaurang.

Så med andra ord har jag haft fullt upp. I dag firar Finland 99 år självständighet men för en frilansare/företagare är det här nästan som alla andra dagar (speciellt när jag jobbar med folk i övriga Norden – de har ju vanlig arbetsdag). Dessutom har jag sparkat i gång örhängsfabriken inför julmarknadsförsäljning, kommer i år att sälja mina örhängen den 16–18 december på Kabelfabrikens julmarknad!

Det var så roligt att få intervju Hannele Mikaela Taivassalo, Minna Lindeberg och Sanna Tahvanainen i lördags!

Det var så roligt att få intervju Hannele Mikaela Taivassalo, Minna Lindeberg och Sanna Tahvanainen i lördags!

Har firat självständighet med promenad i härligt väder, i ugnen bakas ett bröd och i kväll ska jag se slottsbalen med Frida och Hanna. För svenska läsare: här i Finland firar vi självständighet genom att se på ungefär tusen personer som skakar hand med presidenten och sedan trängs på dansgolvet i presidentslottet. Det här kalaset visas alltså på tv! Det låter helknasigt, ändå ser jag på det så gott som varje år.

Just nu har jag lite svårt att hänga med i hur fort tiden rusar fram, men jag får bara fortsätta rusa med. I morgon får jag finbesök från Tyskland/England och på fredag blir det äntligen Litterärt skapande i Åbo. Mycket på g, ska försöka hinna med bloggen mellan varven.

Glad självständighet alla fellowfinländare!