Pizza

I tre kortare (och av varandra oberoende) texter jag skrivit på sistone finns en gemensam nämnare – i alla texter har det figurerat pizza. Alltså pizza. Vi kanske kan dra slutsatsen att jag gillar pizza? Eller att det helt enkelt fungerar bra i text. Nästan lika bra som på riktigt.

Mmmm pizza!

Mmmm pizza!

Överlag är det ju intressant vilken mat eller vilka drycker som figurerar i en text. En testläsarkommentar på Vad heter ångest på spanska? var att det dricks så mycket öl i den. "Måste de hela tiden dricka öl?" Mitt uppenbara svar: ja. Det är en del av historien. Men visst kan det vara bra att akta sig för att ha för mycket liknande scener (eller för mycket öl).

Vilken mat eller dryck skulle du helst skriva eller läsa om?  

P.S. En av pizzatexterna kommer i nästa inspirationsbrev som är på kommande! Så prenumerera på brevet om du inte redan gör det. Blir också annat bra än pizza, jag lovar!