Vardagen, livet & målen

Den femtonde augusti och nu är min semester på riktigt över. Då riktigt i början av juni när jag funderade på hur jag skulle överleva uppbrottet och samtidigt passa på att njuta av sommaren visste jag att bara jag klarar mig fram till England med hedern i behåll så kommer det att bli bra, då är jag över det värsta. Och jag klarade mig, så där som en alltid gör.

Så småningom sjunker det in att jag faktiskt är singel men precis som hela sommaren försöker jag se det från den ljusa sidan. Alla möjligheter finns och det pirrar i magen av förväntningar och sånt jag inte riktigt kan greppa, för jag vet ju verkligen inte hur mitt liv kommer att se ut om ett år.

Så här ser en förväntansfull människa ut. Åtminstone en förväntansfull Kugge.

Så här ser en förväntansfull människa ut. Åtminstone en förväntansfull Kugge.

Linn skrev ett ärligt och fint inlägg om vikten om att ta hand om sin mentala hälsa, om hur lätt det bara är att köra på utan att reflektera över hur en egentligen mår. Jag (som säkert många andra moderna människor) känner igen mig i det här. Det är så lätt att pusha vidare, hela tiden sträva efter något mer, något nytt, något spännande.

I sommar har jag varit tvungen att stanna upp och fundera. Vem är jag? Vart är jag på väg? Vad vill jag? Linn skriver att hon absolut inte ska lista 100 mål för sig, men för mig fungerar listan som ett sätt att lugna ner mig. Fattar ni alls vad jag menar?

Alltså – jag behöver klara nedskrivna mål för att sluta yra runt. När jag vet vad jag vill är det lättare för mig att andas, jag vet nämligen var mitt fokus ska ligga. Och just nu är det skrivandet. Jag vet inte hur många av mina 100 mål handlade om skrivandet, men många och det är precis så jag vill ha det. Det är där jag lägger mitt krut just nu.

Det stressar inte mig, det ger inte ångest, det ger mig en riktning.

Genom att lista alla skrivrelaterade (och andra mål) ger jag också mig själv ett sorts tillstånd – det är okej för mig att jobba så hårt för det här eftersom det är det jag verkligen vill mest. Samtidigt ska jag bli bättre på att ta hand om mig själv och ta det lugnt.

Och på tal om det. Hur ironiskt är de inte att här hade jag tänkt kicka i gång vardagen med pompa och ståt men så vaknar jag med en kaktus i halsen? Nå, jag har köpt en massa frukt och grönsaker, chili, vitlök och ingefära och tänkte grotta ner mig i alla OS-handbollsmatcher jag missat under veckan i England.

Min kompis Janne som bodde hos mig medan jag var i England hade laddat kylen full med B12-vitamin. Uppskattat!

Min kompis Janne som bodde hos mig medan jag var i England hade laddat kylen full med B12-vitamin. Uppskattat!

Vardagen försvinner ingenstans och som tur är har jag inga akuta jobbdeadlines (några mejl har jag ju ändå skickat iväg, en är ju frilansare och företagare). Hur har din vardag kickat i gång?