fbpx

Blogg eller hemsida?

En orsak till att jag valde att flytta över bloggen till Squarespace var möjligheten att kunna få in mer info på sidan på ett snyggt sätt. Visst fanns ungefär exakt samma info på min WordPress-blogg också, men jag tyckte att sajten kändes klumpig och jag fick inte till det som jag ville. Här kan jag mecka runt som jag vill.

Efter flytten frågade Yvonne om vad skillnaden egentligen är mellan en blogg och en hemsida. Jag tror det varierar från människa till människa. Primärt är den här sidan min blogg men samtidigt ser jag hela sajten som min portfolio och mitt visitkort. Jag såg att Hanna skapat en skild portfolio och det funkar ju också jättebra, men själv tycker det är praktiskt med allt på samma ställe.

Men det beror nog säkert också på vad en sysslar med och vad bloggen finns till för. Min blogg är ju lite allt möjligt. Jag skriver om skrivet och en dag hoppas jag kunna ha en flik på sajten som heter Mina böcker. Här på Squarespace är det också möjligt att koppla en shop med bloggen, och då kunde jag sälja mina örhängen direkt via bloggen (men har inte ännu hunnit kolla in det alternativet).

Via bloggen hoppas jag också kunna hitta/locka eventuella uppdragsgivare för jobb som jag faktiskt kunde få någorlunda bra betalt för – det är smidigt att bara skicka länken till min blogg och så får en eventuell kund snabbt en bild av mig och hur jag skriver.

Det känns ju väldigt 2016 att finnas på internet. Som att en nästan måste det för att hitta ett hippt och spännande jobb. Eller är det bara jag som är för insyltad i bloggar och mediebranschen?

Vad tycker du? Är det skillnad på blogg och hemsida? Och föredrar du att ha allt på ett ställe eller olika sajter för olika ändamål? Jag har ju också en skild sida för mitt företag Pinions, men där uppdaterar jag väldigt sällan och känner ibland att sajten faktiskt är lite överflödig. Håhå. Det här är sannerligen ett i-landsproblem.

0

4 svar

  1. Tack för inlägget!

    För mig är det definitivt skillnad på en blogg och en hemsida, men jag förstår (numera) att de också kan flyta ihop 🙂

    Jag kommer att ha en hemsida för mitt företag. Om det blir en blogg också återstår att se… kanske åtminstone en fb-sida.

    1. Jag förstår att du vill ha en skild hemsida, själv känner jag att allt liksom lite flyter ihop. Jag är mitt brand (örgh!), men jag tror det är så jag får se det i min bransch/den bransch jag siktar in på. Och så är det ju praktiskt att ha allt på ett ställe!

  2. Det är väl inte så svart på vitt 🙂 Det finns hemsidor med integrerade bloggar, det finns bloggar som närmast liknar en hemsida (alltså inte har bloggaktig karaktär) och det finns hemsidor med bloggaktiga artiklar 😉

    1. Nä, det är ju det inte. Bara bäst att alla gör som de vill och känner sig bekväma med. 🙂 Skulle mitt företag syssla med nåt helt annat än det gör skulle jag kanske inte koppla ihop det med bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »