Blogg eller hemsida?

En orsak till att jag valde att flytta över bloggen till Squarespace var möjligheten att kunna få in mer info på sidan på ett snyggt sätt. Visst fanns ungefär exakt samma info på min WordPress-blogg också, men jag tyckte att sajten kändes klumpig och jag fick inte till det som jag ville. Här kan jag mecka runt som jag vill.

Efter flytten frågade Yvonne om vad skillnaden egentligen är mellan en blogg och en hemsida. Jag tror det varierar från människa till människa. Primärt är den här sidan min blogg men samtidigt ser jag hela sajten som min portfolio och mitt visitkort. Jag såg att Hanna skapat en skild portfolio och det funkar ju också jättebra, men själv tycker det är praktiskt med allt på samma ställe.

Men det beror nog säkert också på vad en sysslar med och vad bloggen finns till för. Min blogg är ju lite allt möjligt. Jag skriver om skrivet och en dag hoppas jag kunna ha en flik på sajten som heter Mina böcker. Här på Squarespace är det också möjligt att koppla en shop med bloggen, och då kunde jag sälja mina örhängen direkt via bloggen (men har inte ännu hunnit kolla in det alternativet).

Via bloggen hoppas jag också kunna hitta/locka eventuella uppdragsgivare för jobb som jag faktiskt kunde få någorlunda bra betalt för – det är smidigt att bara skicka länken till min blogg och så får en eventuell kund snabbt en bild av mig och hur jag skriver.

Det känns ju väldigt 2016 att finnas på internet. Som att en nästan måste det för att hitta ett hippt och spännande jobb. Eller är det bara jag som är för insyltad i bloggar och mediebranschen?

Vad tycker du? Är det skillnad på blogg och hemsida? Och föredrar du att ha allt på ett ställe eller olika sajter för olika ändamål? Jag har ju också en skild sida för mitt företag Pinions, men där uppdaterar jag väldigt sällan och känner ibland att sajten faktiskt är lite överflödig. Håhå. Det här är sannerligen ett i-landsproblem.