fbpx

Varför bytte jag till Squarespace?

Jag har bloggat på WordPress sedan hösten 2012 och har på det stora hela varit väldigt nöjd med det, men varje gång jag ville göra en liten ändring blev det nästan övermäktigt. WordPress är rätt så krångligt sist och slutligen – om en alltså vill göra mer än blogga.

Huvudsakligen är det ju blogg jag skriver men jag har också haft mitt CV och mina arbetsprover på bloggen och alternativen på WordPress var inte så mångsidiga för det. I och för sig var det väl helt okej, men sedan snubblade jag över ett inlägg om Squarespace som Louise skrivit och kände direkt att det här är rätt för mig.

I lördags började jag experimentera med att bygga en ny sajt och plötsligt satt jag med en färdig sajt. Visst finns det en del grejer jag ännu vill ändra på (hittade till exempel igår olika layouts för sidorna) och gissar att det finns en massa grejer här som jag gärna vill testa mig fram med. Dessutom är det ju så roligt med en ny sida. Fräsch start liksom.

Yvonne kommenterade att hon inte ser så stor skillnad till den gamla bloggen och ja – det mesta är väl sig likt. Själv är jag nöjd över att bloggen är mer luftig, kunde till och med beskriva utseendet som krispigt. Ska försöka se till att hålla layouten så stilren som möjligt och inte förivra mig med en massa galna fonter och annat.

Som jag skrev – luftigare helt enkelt och kanske snäppet proffsigare. Gillar speciellt hur snygg sidan jobb & projekt blev. Har använt bilder från Unsplash (som är helt gratis och tillåtet, tips!) för att det ska se så snyggt ut som möjligt.

Själva bloggbygget var som sagt smidigt och det finns massvis med alternativ och möjligheter att få sidan att se ut precis som en vill. Squarespace och har också jättebra hjälp-bank – genom att googla min fråga + Squarespace har jag fått svar på nästan alla mina frågor.

Det krångligaste var att få domänen att peka rätt. Alltså seriöst, vi lever i 2016 men det känns som om tekniken är från 1993. Det lär också vara lite krångel med att öppna bloggen i vissa bläddrare och rss-feeden hakade lite upp sig, men jag hoppas att allt det löser sig så småningom.

Så efter några dagar med Squarespace kan jag inte säga annat än att jag är såld! Hoppas ni är lika sålda som jag.

0

2 svar

  1. Yay, kul med lite ny design ju! Och håller med om att jobb & projekt-sidan blev riktigt snygg.

    Blogg-design är så himla knepigt tycker jag, känner mig aldrig 100% nöjd egentligen (så mycket man ska tänka på och anpassa efter…), men har åtminstone lyckan att ha en bror som hjälper mig att fixa allt på min blogg! 🙂

    1. Ja det finns ju alltid nåt en kan trixa med, skönt med bror som hjälper! 🙂 Och roligt att höra att du gillar ny sidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »