Tack Yle!

I går avslutades OS i Rio och jag måste erkänna att jag inte följt med så mycket annat än handbollen men det har varit mer än nog för mig. Massvis med högklassiga och spännande matcher och gårdagens skräll när Danmarks herrar slog Frankrike i finalen – wow!

En del matcher har visats på tv, men de flesta kollade jag via Rio-appen på datorn. Det var många som gnällde på den och tyckte att den var trög, inte riktigt fungerade och så vidare. Visst, den funkade inte alltid supersmidigt, men jag fick ändå se alla matcher jag ville se.

riohandboll

Alla som vuxit upp med YouTube kan knappast ens förstå att det förr var så gott som omöjligt att se handboll på tv. Det kom kanske en eller två matcher om året (kan hända det var fler, men så kändes det) och de matcherna brukade vi banda på VHS (!) så att jag kunde se dem igen.

Att som handbollsjunior nästan aldrig ha möjligheten att se topphandboll var ju inte så motiverande och jag är fortfarande lika exalterad när jag får se handboll på tv. Tänk nu att få se världens bästa spelare ge sitt allt. Inget vinner den känslan. Och jag är så glad över att möjligheten finns i dag. Nu kan alla ivriga handbollsjuniorer se så mycket handboll de vill.

Så tack Yle för att ni möjliggör det här. I stället för att gnälla på buggar i appen vill jag bara tacka. För jag minns hur det var förr. Och nu är jag extremt taggad inför handbollssäsongen som för min del börjar om två veckor med första träningen.

Följde du med OS? Vad kollade du mest på i så fall? Lite "kul" förresten att den enda medaljen Finland tog med sig hem var den där morsan som slår andra kvinnor. Nej huhhu. Grattis Mira Potkonen säger jag!