Och så blev jag 30!

Medan jag satt på Bar 9 tillsammans med ett gäng författare och kreativa personer byttes dygnet över till den 26 augusti och jag slutade vara tjugonånting och klev in i ett nytt årtionde av mitt liv. En del tycker att det här med ålder är rätt så betydelselöst men visst känns det mäktigt på något sätt. Har tre årtionden bakom mig och förhoppningsvis mångamånga framför mig.

En liten liten kris sköljde över mig i går. En liten ångest om att jag är trettio och singel men sedan slängde jag krisen där den hör hemma, duschade och drog ett varv med rött läppstift och åkte iväg till Förlaget som ordnade program Konstens natt till ära.

När jag kom fram möttes jag av ett bokbord med massvis av intressanta böcker (och en värmevåg). Så imponerad över hur snabbt Förlaget kickat i gång verksamheten. Den här gången köpte jag "bara" Maria Turtschaninoffs Naondel och Maria sa att det var den tredje (!) boken hon signerade, kändes mäktigt.

Sedan fick jag och många andra lyssna på Maria som läste högt ur Naondel. Visst är det nåt magiskt över att höra författaren själv läsa? Orden och meningarna får en helt annan betydelse. Senare under kvällen läste Hannele Mikael Taivassalo ur sin nya roman In transit som om hon vore en rockstjärna. Så himla bra!

Hannele Mikaela Taivassalo som läser ur In transit.

Hannele Mikaela Taivassalo som läser ur In transit.

Andra jag hörde under kvällen var Annika Sandelin som läste ur Pinsamt och viktigt. Jag skrattade högt flera gånger och blev väldigt sugen på att höra mer. Perfekt present för någon yngre släkting! Hörde också Claes Andersson läsa ett kapitel ur sin nyaste bok Stilla dagar i Mejlans, så himla bra det också. Den vill jag också läsa!

Claes Andersson.

Claes Andersson.

Under kvällen hann jag prata med flera kompisar och bekanta och knöt flera nya kontakter och hittade kanske några nya kompisar också. Vinet var inget Förlaget sparade på, tack för trakteringen! Claes Andersson spelade piano och vd Fredrik Rahka imponerade på saxofon. Med andra ord ett väldigt lyckat och roligt evenemang.

Och roligare blev det! För sen gick vi som sagt till Bar 9 och jag hade nedräkning till tolvslaget. Plötsligt var klockan över midnatt och det kom skumpa till bordet och mitt fina sällskap sjöng för mig. Vilket himla bra sätt att inleda det här årtiondet. Med skumpa, författare, förläggare och andra kreativa människor. Hoppas det ger en fingervisning om vad som komma skall.

Måste naturligtvis ha en selfie på Maria, Naondel och mig. Och så klart när det är mörkt och bilden blir maximalt suddig haha.

Måste naturligtvis ha en selfie på Maria, Naondel och mig. Och så klart när det är mörkt och bilden blir maximalt suddig haha.

I dag har jag lunchat med Erik och ska i kväll hänga med Madde och Lina och fixa det sista inför morgondagens fest. Då smäller det och den här födelsedagsveckan når sin höjdpunkt. Så pepp på festen!

Ångesten och krisen då? Äh, det struntar jag i. Jag har ju absolut inget att ha ångest över. Har så många fina människor i mitt liv och otroliga möjligheter som lurar bakom hörnet. Tror det här blir jättebra. Skål för mig!