England levererar

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den engelska landsbygden men hittills har jag mest fått gnugga mig i ögonen och vrida nacken i märkliga ställningar för att beundra landskapen här. Det är grönt, gulligt och så engelskt. 

Utsikten från vardagsrumsfönstret. 

Utsikten från vardagsrumsfönstret. 

Jag är alltså en vecka och hälsar på Steffi och hennes engelska sambo. Steffi och jag lärde känna varandra i Berlin men så hittade hon kärleken och flyttade till den engelska landsbygden.

upload.jpg

Byn de bor i heter Slaithwaite och här bor endast 4000 människor. Det här ligger ändå mittemellan Leeds och Manchester så det är inte lång väg till storstäderna. Det lilla jag sett hittills verkar så himla sympatiskt och det känns som om jag ramlat in i en brittisk tv-serie. Vi har inte gjort så mycket, är rätt mör efter att ha vaknat tre imorse engelsk tid. Tur att utsikten är så fin att det räcker med att få stirra ut genom fönstret eller att åka bil till matbutiken. Matbutiken i sig är ju också ett spännande utflyktsmål, gick omkring och petade på det mesta som låg på hyllorna för att klura ut vad det är. 

Ost och vin till lunch, klagar ej! 

Ost och vin till lunch, klagar ej! 

Ska försöka hålla er uppdaterade under veckan, känner på mig att telefonens kamera kommer att få jobba hårt. Nån som varit här i knutarna och har bra tips?