Fulländad datorlycka

För en dryg vecka sedan gjorde jag något jag borde ha gjort för länge sedan – jag köpte nämligen en ny dator. Min gamla MacBook Air har redan en längre tid varit ganska trött och batteritiden har varit hopplöst dålig vilket lett till att jag för det mesta varit tvungen att jobba hemifrån fastän jag allra helst tar mig ut till ett kafé för att jobba och skriva.

Jag funderade lääänge om jag verkligen skulle ha råd med en ny dator, men insåg sedan att en fungerande dator är det viktigaste jag har. Jag betalar ingen hyra, jag har inga andra stora utgifter på företaget (förutom företagarpension, skatter och sånt som är obligatoriskt) så utgiften för datorn skulle betala sig tillbaka många gånger om.

Redan för flera månader sedan fick jag upp ögonen för Apples nya MacBook – den är ännu mindre och smidigare än min Air och dessutom 400 gram lättare. Det känns verkligen som om den inte väger nånting alls och så är den dessutom rosa. Liksom bara det är värt alla pengar, haha.

Är verkligen supernöjd med köpet, batteritiden på nya MacBooken är magiskt bra (få se hur länge det håller i sig) och jag gillar verkligen att skriva på den. Bäst av allt är att jag nu har TVÅ skärmar. Jag översätter rätt mycket så det har ibland varit krångligt att växla mellan två dokument på en skärm och nu slipper jag göra det. Alltså så himla smidigt.

Jag skäms nästan för att jag är så begeistrad över materiella ting men livskvaliteten har verkligen gått upp för mig. Känns som att jag jobbar snabbare och smidigare än tidigare och vad är nu väl bättre än det? Att det blev en ny mac var självklart, har haft Appledator sedan 2007 och kommer aldrig mer ha en PC (däremot gillar jag mer Android-mobiler, don't ask me why).

Hur viktigt är det med teknik för dig?