Kursledare von Kügelgen

Bilden har absolut inget med inlägget att göra. Men jag tycker den är fin och jag har hört att bilder är viktiga på bloggar, ehe.

Bilden har absolut inget med inlägget att göra. Men jag tycker den är fin och jag har hört att bilder är viktiga på bloggar, ehe.

I dag har jag gjort något för första gången någonsin: jag har hållit en kurs i kreativt skrivande och det var så himla roligt! Jag var lite nervös inför. Om inte huvudet erkänner nervositeten gör magen det, det är som om jag skulle ha en påse med stenar i magen som snurrar runt där.

Så fort kursen kom i gång försvann nervositeten och jag hade jätteroligt. Av sex anmälda avbokade två kursen i dag och en var sjuk så jag satt där med tre kursdeltagare, men det var absolut inget problem. I stället blev det en fin stämning och alla skrev så bra, så bra.

Finns liksom inget bättre än att se folk skapa något och sedan dela med sig av det. Alla var väl lite nervösa för att läsa sina texter, men det gick hur bra som helst. Jag började faktiskt kursen med att säga att jag brukade hata skrivövningar men nu älskar jag dem – för att en aldrig vet var en hamnar. 

Nästa gång är det "tyvärr" en annan som håller i kursen – det är en stafettkurs – men jag hoppas att jag någon dag ska kunna ordna egna skrivarkurser, det målet finns faktiskt på listan över mina 100 mål. Trivdes verkligen med uppgiften och det bästa är ju att få ta del av andra människors världar.

En av dagens uppgifter gick ut på att jag spelade Veronica Maggios Välkommen in och så skulle de skriva en text baserad på någon stämning eller tanke som låten väckte. Gör uppgiften själv om du vill!

Alla tre kursdeltagare verkade nöjda och glada så jag tror jag skötte mitt uppdrag med hedern i behåll. Nu ska jag börja smida planer för att ordna en helt egen kurs – en vacker dag. Just nu har jag fullt upp med annat, men kul att sväva iväg en stund och tänka på hur det kan vara en dag.

Vad skulle du ordna för kurs?