När allt händer på en gång

Foto: Unsplash.

Foto: Unsplash.

Ni vet, för det mesta händer det ingenting och sen händer allt på en gång. Är fortfarande (ja!) uppvarvad efter bokmässan och nu är det plötsligt måndag och jag har tusen saker jag borde göra (och nu är jag en störande person som tänker räkna upp allt, hähä!).

Har artiklar att skriva ut och översätta för Addeto från bokmässan, ska inleda ett nytt projekt den här veckan (som naturligtvis har tight tidtabell), ska också inleda skrivarkurs i kväll (finns ännu plats, hör av dig om du är intresserad!), borde skriva diverse texter för Litterärt skapande och så har jag ju hundra inlägg från bokmässan jag vill skriva.

Får väl börja med att ta ett lugnt andetag och bocka av en sak i taget. Synd bara att jag låg sömnlös i natt och sedan blev väckt tidigare än nödvändigt av en arg person som läst en text jag översatte för Yle. Alltid lika trevligt att väckas av ett argt samtal.

Åtminstone passade jag på att jobba i min sömnlöshet i natt, så nåt bra är på gång i alla fall. Skulle jag dricka kaffe skulle jag nu hälla upp en stoooor kopp. Får lov att hinka i mig te i stället och kanske sova en stund på eftermiddagen – en av de absolut fördelarna att jobba hemma och vara sin egen chef.

Hur tacklar du måndagar och to do-berg i storlek av Mount Everest?