Uppträder på Helsingfors bokmässa!

Bokmässelook från Göteborg i fjol. Muminklänning, Tove-tygkasse och bokörhängen (så klart!).

Bokmässelook från Göteborg i fjol. Muminklänning, Tove-tygkasse och bokörhängen (så klart!).

I går publicerades det svenska programmet för Helsingfors bokmässa och vet ni vad – jag är med på två program! Känns helt knäppt men också jätteroligt. På listan med 100 mål var ett av mina mål att få uppträda på bokmässan, men i Göteborg, så dit är det ännu en liten bit, men ska bli så häftigt att få vara med i Helsingfors.

På torsdag klockan 15 kommer jag (och någon till) att diskutera skrivarkurser med Jolin Slotte som höll i skrivarkursen på Arbis som jag gick förra läsåret. Jolin frågade mig om jag ville vara med och jag sa självfallet ja. Vi kommer att hänga vid Tottiscenen.

Skriv för livet!
Deltagare i Helsingfors arbis skrivkurs samtalar om hur det är att skriva i grupp och hur det känns att blotta sig själv genom text. Och hur gör man om man vill ge ut sina texter i bokform? Författare och skrivkursledare Jolin Slotte och några kursdeltagare. Arr: Helsingfors arbis

På söndag klockan 16.30 blir det extra spännande (på Tottiscenen igen). Då ska jag nämligen tillsammans med två andra få prata om mitt skrivande och om jag förstått allt rätt är tanken att jag också får läsa upp någon text – iiih så spännande! Alla måste komma.

Vi skriver för att utforska världen och oss själva
Tre av Nylands litteraturförenings yngre medlemmar presenterar sig, Michaela von Kügelgen, Sanna Vuori och Vilhelmina Öhman. Intervjuare: Janina orlov Arr: Nylands litteraturförening


Nu gäller det bara att veta vad jag ska ha på mig (ja! det är viktigt). Men Mia tipsade under LittSkap-helgen i Åbo att det smartaste är att ha kläder som en känner sig bekväm i och det tycker jag var ett bra råd. Är väl tillräckligt nervös som det är, behöver inte bli extra pirrig på grund av obekväma kläder.


Skrivarkurs i Helsingfors

Det andra programmet ordnas alltså av Nylands litteraturförening där jag nu sitter som sekreterare. Och på tal om det! NyLitt kommer att ordna en skrivarkurs i höst som är gratis för alla medlemmar (men det är superlätt att bli medlem).

Det är vi som är aktiva i föreningen som kommer att hålla i kursen och jag kommer faktiskt att inleda kursen, ska bli så sjukt roligt. Så om du är det minsta nyfiken på att testa kreativt skrivande ska du absolut komma med! Om inte annat så för att se när jag gör bort mig som kursledare, haha.

Kursen går varannan måndag med start den 19 september, klockan 18–20 på Richardsgatans bibliotek i Helsingfors. Vi har bara åtta platser, så gäller att vara snabb om du vill vara med. Och känn absolut ingen press för att du måste prestera nåt på kursen, tanken är att det ska vara roligt, inte en prestationsgrej.

När jag själv började skriva tycker jag det var otroligt svårt att hitta någon kurs i Helsingfors (utöver Arbiskursen som då gick mitt på dagen) så jag kan gissa att det finns fler där ute som skulle behöva en kreativitetskick.

Visst kommer du? Både på bokmässan och på skrivarkurs? Jo jo jo, ska du svara nu (men du är ursäktad om du bor långa vägar bort).