Att börja om från början

Att börja. Starta igen. Bara göra efter en paus kan vara svårt. Den här hösten innehåller så många börjor (haha det är nog inte ett ord) att en stor del av min tankeverksamhet går åt att organisera allt i huvudet. Jag ska börja om från början med:

  • Löpningen (och träningen överlag).
  • Ett nytt romanmanus.
  • En antologitext för Litterärt skapande.
  • Nya jobb.
  • Ny livssituation.

Inget av det ovan nämnda är egentligen sjukt skrämmande eller annorlunda jämfört med vad jag gjort tidigare i livet men min grundkondition är lidande i mycket.

Bara att ställa sig vid strecket och börja springa. Foto: Unsplash.

Bara att ställa sig vid strecket och börja springa. Foto: Unsplash.

Springa

Till exempel löpningen – jag hade fått upp så bra momentum det senaste året och hade sett fram emot en träningsfylld sommar men så stukade jag ju vristen i juni och tränade väldigt lite. Framför allt löpning. Nu har jag sprungit två löprundor och är om möjligt ännu rödare än normalt efteråt (dagens flås finns förresten på Instagram-story, heter kuggekugge på insta om du vill följa).

Benen tynger, pulsen skjuter i höjden och jag är så evinnerligt långsam och seg. Men jag vet att det blir bättre bara jag släpar ut mig gång efter gång. Vristen bråkar inte och jag kan ju faktiskt springa. Så otroligt skönt.

Skriva

Jag har börjat skissa på antologitexten. Jag har ju orden, dom finns, men det känns segt och jag är nästan lite blyg och tvär mot texten. Fråga mig inte varför, men nu har jag en deadline om några veckor då min handledare ska läsa så inget sätter väl fart på en lika bra som en deadline.

Vill också börja med det nya romanmanuset. Fastän det alltid är lite skrämmande att börja med ett sådant jätteprojekt längtar jag så efter att få skriva nytt, slänga in mig i nya situationer och lära mig mer om min huvudkaraktär (som fortfarande inte har något namn!!!).

Dejta

Privatlivet har också fått en helt ny start. Plötsligt är jag singel och står i ruta ett. Försöker bli klok på Tinder och andra dejtingappar. Skickar meddelanden till män som svarar eller kanske inte svarar (varför är det så få som svarar, kan nån förklara för mig va?).

Har absolut ingen panik att hitta någon ny genast genast genast, vill mest påminna mig om att det finns män där ute. Såna som till och med kan vara trevliga och som jag kanske kan bli kär i en dag. Plenty of fish in the sea och så vidare.

Men ja börjor (vi bestämmer att det är ett ord) är vad den här hösten handlar om och egentligen är det ju ganska najs. För jag tror att många av de här börjorna kommer att leda till mycket nytt och spännande. Så det är väl bara att börja då, ehe.

Vad ska du börja med i höst?

P.S. Just nu sprutar jag ut blogginlägg i våldsam takt (för att vara jag). Kanske det också är en ny början. Ska jag fortsätta så här eller blir det för mycket?