Cykel + vin = en rolig dag

Paddy ville lyssna på vinet. 

Paddy ville lyssna på vinet. 

På onsdag åkte jag med ett gäng från mitt hostell på en bikes & wines-tour som alltså går ut på att cykla mellan olika vingårdar. Vi tog en lokalbuss till Maipú och möttes där av två olika cykeluthyrare. Vi valde en på måfå - bägge ville ha 100 pesos (ca 6 euro) för en cykel. Sedan var det bara att cykla iväg.

upload.jpg

Vårt första besök var hos Trapiche där vi fick en guidad rundtur och sen blev det tasting med tre olika viner. Alla goda så klart! Efter det var vi vrålhungriga och cyklade vidare till nästa vingård, Tempus Alba, för att äta lunch. I samband med lunchen delade vi en flaska rosévin och körde ännu med en tasting med tre viner. Allt gott igen och humöret på topp efter lite mat. 

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Från Tempus Alba cyklade vi ännu till ett ställe och i stället för en traditionell tasting köpte vi en flaska skumpa och en flaska rött som vi delade på. Sen var det "bara" att cykla tillbaka. Men vi fick ett pris när vi kom tillbaka till cykeluthyrningen - lite tapas och så mycket vin vi ville dricka. Som alltså hörde till priset av cykeln. Not bad! 

Vårt gäng plus några till som vi träffade på busshållplatsen och absolut ville vara med på en selfie. 

Vårt gäng plus några till som vi träffade på busshållplatsen och absolut ville vara med på en selfie. 

I dag har jag varit på en all inclusive wine tour - totalt annorlunda men också väldigt bra. Mer om det senare! Nu väntar jag på min buss till Buenos Aires och imorgon ska jag ta färjan direkt till Uruguay för en natt i Colonia del Sacramento och på måndag tillbaka till Buenos Aires för de tre sista nätterna. Jag är så glad över att jag bokade den här resan, känner mig på riktigt som en ny människa. På ett bra sätt då.