Mot Uruguay!

Vad är väl en resa om en inte minst en gång får hjärtat i halsgropen för att en är rädd för att missa en buss, ett tåg eller en färja? I går kväll satte jag mig alltså på bussen från Mendoza tillbaka mot Buenos Aires. Bussen skulle vara framme klockan 8 och jag räknade med att jag skulle ha god tid på mig att ta mig till terminalen och min färja mot Uruguay. 

upload.jpg

Nå, det gick ju inte riktigt som planerat. I går kväll när jag åt min middag med tillhörande vin och skumpa (!) beundrade jag naturens spektakel. Först en otroligt vacker solnedgång, sen häftigt åskväder med enorma blixtar. Har säkert aldrig sett så många och stora blixtar. På natten började det sen ösregna och jag kände på mig att bussen skulle bli sen. 

Imorse vaknade jag vid sju och började bli orolig - de hade inte serverat nån frukost ännu fastän vi snart borde vara framme. Min färja skulle avgå 9.45 och jag började bli lite stressad. När bussen äntligen körde in på stationen rusade jag ut ur bussen, men måste ändå vänta ett tag på min väska. När jag fått den rusade jag ut ur stationshuset och in i en taxi. Taxiresan var som tur är snabb och billig och jag hann hur bra som helst till färjan, men hade nog hjärtat i halsgropen i ungefär 45 minuter.

Jag tycker terminalen var så fin! En bonus var att jag fick "checka in" min stora ryggsäck, så jag slipper släpa på den på båten. 

Jag tycker terminalen var så fin! En bonus var att jag fick "checka in" min stora ryggsäck, så jag slipper släpa på den på båten. 

Nu har färjan precis åkt iväg och om några timmar tar vi iland i Uruguay. Jag har varit i Colonia del Sacramento 2009 men kommer nog inte ihåg så mycket, då sov jag inte heller över där, så ser fram emot det kommande dygnet! 

Resan börjar lida mot sitt slut och fastän det varit alldeles underbart ser jag faktiskt fram emot att komma hem. Äta en normal frukost, äta normal mat, Kicka igång jobbåret och skrivet. Få lite ordning på livet efter all dekadens här.