No fear

Alltså tack alla som kommenterat och gratulerat här på bloggen, på Facebook och på Instagram. Det gör mig så himla glad och hela alltihop mer verkligt. Det blir en bok! Nu måste ni också lova att köpa den sen!

Det här året har alltså alla förutsättningar att bli bra. Jag tänker vara en modigare version av mig själv och inte ta någon skit av någon. Jag tänker inte vara rädd för att fråga nån på dejt eller för att bli kär. Jag tänker vara öppen för nytt och låta livet föra mig vidare.

På nyårsnatten gick vi efter en kul hemmafest till ett karaokeställe och jag sjöng en av mina två låtar jag alltid sjunger (båda är för övrigt på finska). Den här gången blev det Kemiaa av Neon 2. Nån kan tycka att texten är smörig och töntig, men jag är en sucker för sånt.

Ei elämää liikaa suunnitella saa
antaa sen mennä vain painollaan
jos joskus vielä tavataan - hyvä niin
jos ei - lakit päähän ja näkemiin

De sjunger att man inte får planera livet för mycket och att är det meningen att två människor ska mötas igen kommer det att ske. Helt enkelt lita på att livet guidar en rätt (fastän det många gånger inte alls känns så).

Jag har aldrig varit en som gillar att "spela" när det gäller kärleken – jag är ärlig med mina känslor när jag träffar nån jag gillar. Om nån ryggar tillbaka då känner jag bara att han inte är rätt människa för mig. Jag måste kunna vara mig själv.

I år ska jag ta till mig Saara Aaltos fantastiska ledord: no fear. Det värsta som kan hända är att jag misslyckas, men det hör liksom till. Dessutom är det bra som författare att samla in material om olika misslyckanden. Ja, jag tycker till och med jag kan kalla mina misslyckanden för research. Mer misslyckanden!

Är du med på no fear 2017? Gör det du annars kanske inte vågat. Fråga hen från jobbet på dejt, våga skicka in ditt manus från skrivbordslådan eller boka den där resan du alltid drömt om. Ingen annan kommer liksom att göra det för dig.

Om en dryg timme ska jag ta mig mot flygplatsen och inleda det som förhoppningsvis blir en av mina bästa resor nånsin. Drygt två veckor i Argentina. Sol, vin, långa stadspromenader, massvis med spanska och en chans att ladda batterierna inför superåret 2017.

Jag kommer att uppdatera bloggen från resan och har också tidsinställt några inlägg som är på kommande – bland annat om mitt skrivande i fjol och så lite snack om målsättningar. Vill du följa med min resa gör du det säkert enklast via Instagram.

Nästa gång vi hörs har jag landat på andra sidan jorden, så sjukt pepp just nu! Hoppas du får en fin start på året!