Den pinsamma turisten?

När jag reser vill jag gärna göra något unikt, något originellt. Eller som mina kompisar brukar uttrycka det: "viskiä paikallisten kanssa" (whisky med lokalbor). Alltså när du kommit så långt att du dricker whisky med lokalbefolkningen då har du verkligen integrerat dig och hittat "the road less traveled".

I turistens topp5 i Buenos Aires: La casa rosada (presidentpalatset).

I turistens topp5 i Buenos Aires: La casa rosada (presidentpalatset).

När jag reser kan jag störa mig på turister. På dumma amerikaner som inte kan ett ord spanska och bräker på med sin amerikanska accent. Jag stör mig på att det är så mycket folk. Jag stör mig på att andra hittat till samma ställen som jag. Det är ju min resa. Och jag tror jag är så himla originell. Sällan är jag det.

Men det är liksom lite coolare att göra nåt som inte står i guideböckerna. Att infiltrera sig i massan och låtsas att en inte är turist. Nån som känner igen sig?

Och ändå. Det finns vissa turistiga grejer jag bara måste få göra. I Buenos Aires ville jag absolut åka till stadsdelen La Boca där det konstant pågår en tangoshow på gatan och husfasaderna är målade i granna färger. 

Jag ville också besöka marknaden som breder ut sig på San Telmos gator varje söndag. Trängas bland folk och pruta på grejer. Se på tangoshower, insupa stämningen. Kanske insupa en öl.

För det är ju bara så att en får acceptera att en är turist. Hur mycket en än vill smälta in. Och det går ju att göra både och. Att dricka whisky med lokalbefolkningen och göra de där turistgrejerna.

Hur brukar du turista? Whisky med lokalbor eller guidebokens tips?