fbpx

Det svåra med tålamod

Alla som känner mig (bra) vet att jag inte är speciellt tålmodig. Eller ja, jag är inte alls tålmodig. Jag vill att allt ska hända nu nu nu, helst i går. Men att skriva böcker är en fantastisk övning och prövning i tålamod.

Jag är kanske lite tålmodigare än förr. Men bara lite. Jag skrev faktiskt ett inlägg om det här med tålamod på Debutantbloggen för nån vecka sen och varför det till och med kan vara bra att allt inte sker i rasande takt..

Så här zen ser jag sällan ut, haha. Foto: Niklas Sandström.

Så här zen ser jag sällan ut, haha. Foto: Niklas Sandström.

Jennifer skrev om det här med tålamod i går och hur svårt det är. Jag skrev en kommentar som jag tänkte att väl kan få bli ett eget inlägg. Så här skrev jag:

”Tänk att du skriver en bok. Första utkastet är bara skräp, men du är på väg åt rätt håll. Sen redigerar du och tror att du är färdig. Men nähä, det var du inte alls. Så du redigerar cirka tretusen varv till. Det blir bättre, men inte på direkten.

Så där håller du på tills du faktisk en dag blir ”färdig”. Men samtidigt som du trycker enter/släpper taget/lanserar inser du att det inte finns något som är färdigt. Men det är tillräckligt bra ändå och så börjar du om processen igen och upprepar dels samma misstag och gör en massa nya. Ja ungefär så är det väl att vara företagare.”

Eller författare – eller kanske att leva överlag. Hela livet är väl nån sorts prövning i tålamod? Hur är du, har du bra tålamod eller är du lika otålig som jag?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »