fbpx

Måndag är ändå måndag

En av de vanligaste grejer frilansare/företagare säger är att de aldrig har nån söndagsångest och att måndagar är så mycket bättre när de inte längre jobbar ”normalt” 9–17. Visst, det kan jag hålla med om. Jag kommer ihåg att jag hösten 2011 hade åtta måndagar i rad då jag började klockan 5 på morgonen och det var ju inte så speciellt kul. Min jobbsituation är definitivt mycket bättre nu.

Men vet ni. Jag tycker fortfarande att måndag är måndag. Jag studsar inte upp ur sängen med ett leende på läpparna redo för en ny vecka. Snarare grymtar jag nåt och vill helst sova vidare. Det handlar kanske i och för sig mer om att jag verkligen inte är nån morgonmänniska alls.

Just den här måndagen förgylldes av lunch med Bianca och promenad med en ny människa som jag ren tycker så otroligt mycket om!

Just den här måndagen förgylldes av lunch med Bianca och promenad med en ny människa som jag ren tycker så otroligt mycket om!

Med allt detta sagt är jag ju ändå otroligt nöjd och glad över att själv få styra över mina arbetstider. Jag behöver ju inte jobba på måndagar mellan 9 och 12 om det inte funkar (och väldigt sällan gör jag det heller). Jag kan i stället jobba lite senare eller – hör och häpna – en annan dag. Ja ja, så jag ska sluta gnälla nu.

Hur är det måndagar och dig? Kommer ni bra överens?

0

4 svar

  1. Normalt verkligen inte. I dag var det första gången på jag vet inte hur länge som jag gladeligen gick till jobbet, riktigt utvilad och peppad för en ny vecka. Räknar inte med att det kommer vara för evigt, men blev riktigt positivt överraskad. 🙂

    1. Positiva överraskningar en måndag låter fantastiskt! 🙂 Hoppas du får en superfin vecka. Själv fick jag energi från kvällens handbollsträningar (som vanligt).

  2. Jag älskar måndagar. Det är den första av mina tre lediga dagar när jag har skrivtid, och bästa fall har jag också kvällen ledig så att jag kan ägna den åt socialt umgänge, bio, eller något annat kulturellt. Eftersom jag har två väldigt mammiga barn är det också den första dagen efter helgen som jag får pusta ut och vara för mig själv över huvud taget. Så just nu är måndag nog den dag i veckan som motsvarar andras fredagskvällar, eller möjligen lördag. Den allra bästa!

    1. Åh låter ljuvligt! Och är glad över att det finns folk som njuter av måndagar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »