Fåfängan / hjälp mig!

På tisdag ska jag bli fotograferad för mitt författarporträtt. Av nån anledning känns det här som en väldigt stor grej. Jag hoppas ju att bilden kommer att spridas mycket i media (för att boken får synlighet) men så känns det också ganska festligt med mitt första författarporträtt. Liksom tänk nu, när det börjar bli dags för fotografier, ja då händer det på riktigt.

Det rosa läppstiftet och min blåvita tröja hade jag när Jon fotograferade mig för Debutantbloggen. Ska jag köra samma koncept igen?!

Det rosa läppstiftet och min blåvita tröja hade jag när Jon fotograferade mig för Debutantbloggen. Ska jag köra samma koncept igen?!

Nu funderar jag – vad ska jag ha på mig? Jag tror jag åtminstone ska ta min blåvita jacka/tröja som är nästan mitt signature-plagg (som jag köpt i Berlin). Men tror jag ska ha med mig några alternativ. Kanske min Marimekkoklänning eller nåt annat färggrant – vill definitivt inte vara klädd i svart.

Och nästa stora fråga: vilken färgs läppstift ska jag ha?! Har ju fått fnatt på läppstift och äger nu tre (haha, jag är en sån rookie) fina. Ett klassiskt klarrött, ett rosa och ett vinrött. Alla är ju fina men vilken är mest jag? Vad blir bäst? HJÄLP MIG!

Vinrött läppstift.

Vinrött läppstift.

Klarrött läppstift och en Frida.

Klarrött läppstift och en Frida.

I normalfall brukar jag inte bry mig så himla mycket om mitt utseende, är extremt low maintenance. Och skulle vi vilja ha ett äkta författarporträtt skulle jag ha smutsigt hår i en märklig knåka på huvudet, leggings och min Ecuador-tröja (vilket ju i och för sig skulle passa med bokens tema), men ibland vill också jag se representabel ut. 99 procent av tiden ser jag nämligen ganska rojsig ut.

Ja det här är ju sanningen.

Ja det här är ju sanningen.