Nationen och nattliga infall

Egentligen hade jag tänkt blogga om frilansarens ekonomi men det känns som ett alldeles för tråkigt ämne en fredag så det får vänta till nästa vecka. I stället kan jag berätta att det går bra med Nationen.

Som jag skrev tidigare har jag tvekat att ta i projektet för att jag vet hur mycket som behöver göras, men nu är jag sjukt pepp. Det finns massvis med jobb kvar, men jag tror så himla mycket på den här idén och på mina karaktärer. De behöver bara lite mer kärlek så kommer det att bli hur bra som helst. 

Tidigare har jag redigerat alla karaktärer turvis, men nu tänker jag koncentrera mig på en åt gången för att få de dramaturgiska bågarna rätt. I går kväll när jag inte kunde somna ploppade det upp en massa idéer som jag så klart måste anteckna. Jag bestämde mig för att testa på röstmemo, men tja, det funkade inte riktigt som jag trodde i Keep-appen (laddade ner en ny app sen).

I dag har jag suttit i mitt nya favoritvardagsrum Tenho. De har mjuka soffor, spansk musik och sinnessjukt goda pizzor. Killen som jobbar i baren sa att han sett att jag postat bilder på Instagram och gav mig ett presentkort för två pizzor och två öl/vinglas som tack. Blev jätteglad – ger nån mig pizza och öl kommer jag naturligtvis att älska hen.

De mjuka sofforna och atmosfären har bidragit positivt – jag har nämligen skrivit ungefär 1000 ord och är lite nyförälskad i mitt manus. Jag vet att jag antagligen kommer att hata det om någon vecka, men just nu är det skoj, så skoj. Skönt också med såna skrivstunder.

Glad fredag! Vad ska du hitta på? För mig blir det mycket kompishäng, bland annat med Minna som jag inte sett sedan nyåret. Yay!