Alltså snubbar

Jag har nu i några dagar testat en ny dejtingapp (för mig) där vem som helst kan skriva åt en. Det krävs alltså inte en match som på till exempel Tinder. Nå, jag har blockat kanske tjugo killar jag inte är intresserad av och inte vill ha fler meddelanden ifrån. Men i dag hände nåt jag aldrig varit med om tidigare.

En man skrev åt mig ungefär så här (fritt översatt från finska): Hej fröken journalist! Jag vet inte om du kan tänka dig ett liv utan för Ring 3 eller svara på mitt meddelande? Ja, jag bor på landet men om dagarna jobbar i jag i Helsingfors centrum. Vi skiljs åt av 40 minuter motorväg och jag kan gissa att du högst har en jopo (för svenskar: en finsk hipstercykel)? P.S. Det framgår inte ur din profil vad du är ute efter, glömde du att berätta det?

Jag tyckte meddelandet var lätt underhållande för liksom vem fanken skriver så där? Så jag svarade så här: För det första har jag bil och för det andra lönar det sig kanske inte att börja en konversation genom att fittas med personen i fråga. Jag tänker inte svara på fler meddelanden av dig.

Vad svarar han då? Jo så här: Vill du berätta vad som sårade dig i mitt meddelande? Jag tycker inte jag fittades alls. Jag kunde så klart säga att du är tjockare än medeltalet, men det förblev fortfarande oklart vad du är ute efter.

Alltså. Jag fattar inte att snubbar tror att det är okej att skriva sådär åt nån nånsin. Så jävla sjukt. Som tur är tar jag inte åt mig, men alltså vafan? VAFAN?

Och så vill jag bara säga grattis till alla normala män där ute – ni kommer inte att ha några som helst problem att hitta en trevlig tjej.

Så himla tråkigt att du idiotsnubbe tycker att jag är tjock, själv tycker jag att jag är fabulous!

Så himla tråkigt att du idiotsnubbe tycker att jag är tjock, själv tycker jag att jag är fabulous!