#kuggeskriver – ett varumärke?

Egentligen är jag lite allergisk för att en ska branda sig själv, skapa ett varumärke runt sin person, men faktum är att det är det som gäller i dag. Oberoende om en vill sälja böcker eller göra något helt annat. Mycket handlar om personifiering.

Det är jag som gör, det är jag som skapar, det är jag som säljer. Ibland kan det kännas riktigt unket med denna eviga jag-centrering, men det tycks vara tidens melodi. Ett bevis på det är selfies på Instagram – gång på gång märker jag att mina selfies får mer gillningar än andra bilder. Otroligt intressant och fascinerande tycker jag. Och det har klart lett till att jag tar mer selfies – you get what you ask for!

Linnea skrev ett inlägg om vad hennes blogg tidigare hett och vad den heter nu och det fick mina tankar att snurra. I augusti när jag flyttade över bloggen från Wordpress till Squarespace döpte jag om den till #kuggeskriver.

Jag valde namnet för att jag använt hashtaggen på Instagram och tycker att det funkar bra – jag skriver bok (böcker), jag skriver artiklar och jag skriver blogg. Också bloggens Facebook-sida heter Kugge skriver (skrivet just så eftersom fb inte godkänner en # i namnet). Gilla förresten sidan om du inte gör det ren, okej?!

Vad heta på Facebook?

Nu den stora frågan jag funderar på: jag tänker mig att min Facebook-sida ska vara min författarsida – alltså en officiell kanal att kontakta mig och där jag också kan marknadsföra mina böcker och uppträdanden och sånt. Men blir det otydligt om sidan heter Kugge skriver? Eller borde den bara rätt och slätt heta Michaela von Kügelgen?

Just nu är det ju "bara" bloggläsare och vänner som gillar sidan, men tänk om en potentiell bokläsare vill komma i kontakt med mig via Facebook? Hittar hen då i så fall först till min blogg och därifrån till Facebook? Och så finns jag ju också på Instagram med öppen profil och där kan ju vem som helst också höra av sig. Så det ska ju inte vara omöjligt att få tag på mig, men jag vill ju vara så "hittbar" som möjligt.

Vad tycker du? Ska min fb-sida också i fortsättningen heta Kugge skriver eller borde jag döpa om den till mitt namn för att göra det mer "officiellt"? Eller är det så att jag bara leker i en påhittad sandlåda där inget av det här spelar någon roll? Hjälp mig!

P.S. Det här med varumärken och branding är så pass intressant att jag tror att jag ska fortsätta på temat i morgondagens inlägg på Debutantbloggen!