Pengarna och icke-pengarna

För tredje året i rad blev det tyvärr inga pengar från Kulturfonden. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte är besviken. Jag hade verkligen hoppats på att det skulle ha trillat in lite eurosar på mitt konto, men icke. Som opublicerad författare kan en ju inte förvänta sig något, ändå svider det lite.

Jag såg att Ellen inte heller hade fått några pengar och hon skrev några rader om crowdfunding men förkastade sedan tanken. Själv har jag funderat så otroligt mycket på det, att skulle folk vara villiga att betala mig för att understöda i mitt skrivande? Kanske, kanske inte?

Dagens office var mysigt!

Dagens office var mysigt!

Just nu är min plan att sälja sinnessjuka mängder av debuten som kommer i höst (bra plan eller hur?). Jag bara väntar på att omslaget ska bli offentligt – bara det kommer att sälja några hundra ex. Typ. Men alltså seriöst, det är jättejättefint!

Nåja, storhetsvansinne kan vara både bra och dåligt och jag behöver ju sälja himla många böcker för att på riktigt tjäna en ordentlig slant, men en kan ju alltid drömma. Och min kompis tyckte ju att det fanns goda chanser till att Vad heter ångest på spanska? blir en succé. Jag bestämmer mig nu att lita på henne och ta (den hårda) verkligheten sen när den slår mig i ansiktet med räkningarna.

Och för att balansera upp pengaflödet just nu (ehe) har jag tackat ja till ett roligt jobbuppdrag! Det gör mig inte rik, men lite pengar trillar in på kontot och det kommer att vara roliga och intressanta texter att skriva. Ska berätta mer om det senare!