Skam

Förra hösten hände något i mina sociala medier. Plötsligt talade alla om russebussar och drittsekkar. Den norska tv-serien Skam tog Finland, Norden och resten av världen med storm.

Så här börjar en kolumn jag skrivit under påsken och som jag ska skicka in strax. Överlag har påsken gått rätt mycket i arbetets tecken (hur kommer det sig att alla deadlines alltid hopar sig?). Nåja, mycket roliga uppdrag och lite extra klirr i min företagarkassa är alltid välkommet.

Men påsken har inte bara gått i jobbets tecken, utan jag har också hunnit kolla på Skam och framförallt har jag lyssnat på den nya Skam-podden! Jag är kanske litelite jävig med tanke på att två av tre som pratar i podden är mina goda vänner, men jag säger ändå: lyssna på podden!

Själv är jag otroligt fascinerad av Skam som fenomen och precis som många andra har jag försökt fundera på vad som gjorde serien till en sån succé, men jag tycker Frida beskriver det bra i sin kolumn. Dessutom är det ju nåt med norskan, finns det liksom ett gulligare språk?!

Har du tittat på Skam? Vad tycker du om serien?

För några veckor sen hade i Skam-kväll hos Poppe med tillhörande bingo!

För några veckor sen hade i Skam-kväll hos Poppe med tillhörande bingo!