Två boktips

I dag är det Bokens och rosens dag – en dag då vi firar boken. Föga överraskande älskar jag att läsa och det har jag gjort sedan jag lärde mig att läsa. Men jag förstår att det ibland kan kännas övermäktigt att plocka upp en tjock roman då det är ont om tid.

Därför ska jag nu tipsa om två läsvärda och fantastiska böcker som bjuder på igenkänning och väcker en hel del tankar – men som är snabblästa (vilket passar perfekt också då en har bråttom). Jag måste faktiskt erkänna att jag inte tidigare hade läst en bilderbok för vuxna eller en serieroman, men rekommenderar det varmt!

Jag pratar alltså om Ulla Donners debut Spleenish och Jolin Slottes och Nina Albrechts Alla bubblor brister. Båda har kommit ut nu i vår och jag hoppas verkligen många hittar de här böckerna. Jag älskade bägge!

Jag tycker också att det är skönt att utmana konceptet bok. En bok behöver inte vara en episk historia på flera hundra sidor för att kunna kallas en bok. En bok kan vara så mycket och det viktiga är att vi fortsätter att läsa och vidgar vår värld. Ju fler berättelser vi tar del av, desto bättre förstår vi omvärlden och oss själva.

Vad har du läst på sistone? Tipsa gärna om bra böcker! Själv läser jag The immortal life of Henrietta Lacks av Rebecca Skloot. Otroligt fascinerande bok som jag rekommenderar varmt! Det var Linnea som först rekommenderade den till mig och det är jag väldigt tacksam för!