fbpx

Två boktips

I dag är det Bokens och rosens dag – en dag då vi firar boken. Föga överraskande älskar jag att läsa och det har jag gjort sedan jag lärde mig att läsa. Men jag förstår att det ibland kan kännas övermäktigt att plocka upp en tjock roman då det är ont om tid.

Därför ska jag nu tipsa om två läsvärda och fantastiska böcker som bjuder på igenkänning och väcker en hel del tankar – men som är snabblästa (vilket passar perfekt också då en har bråttom). Jag måste faktiskt erkänna att jag inte tidigare hade läst en bilderbok för vuxna eller en serieroman, men rekommenderar det varmt!

Jag pratar alltså om Ulla Donners debut Spleenish och Jolin Slottes och Nina Albrechts Alla bubblor brister. Båda har kommit ut nu i vår och jag hoppas verkligen många hittar de här böckerna. Jag älskade bägge!

Jag tycker också att det är skönt att utmana konceptet bok. En bok behöver inte vara en episk historia på flera hundra sidor för att kunna kallas en bok. En bok kan vara så mycket och det viktiga är att vi fortsätter att läsa och vidgar vår värld. Ju fler berättelser vi tar del av, desto bättre förstår vi omvärlden och oss själva.

Vad har du läst på sistone? Tipsa gärna om bra böcker! Själv läser jag The immortal life of Henrietta Lacks av Rebecca Skloot. Otroligt fascinerande bok som jag rekommenderar varmt! Det var Linnea som först rekommenderade den till mig och det är jag väldigt tacksam för!

0

4 svar

  1. Boken i all ära och fint att den fått en egen dag tillsammans med rosen!

    Jag fastnade ändå för artikeln "Handskriften – ett verktyg för tanken" Annita Ödman Hbl/Kultur söndag 23/4 .

    Hur tänker du om detta? Läs gärna artikeln om du inte redan gjort det.

    Som blivande författare 🙂 skulle jag gärna se att du kanske kunde skriva något om detta. Ett svarsinlägg på 10 rader och känn dig fri som en fågel. 🙂

    1. ….syftar på inlägget härunder (Oldest First?) nåja hiffar inte riktigt ordningsföljden på inläggen

      1. Oldest first syftar på ordningen av kommentarer. 🙂

        Men alltså ja, intressant essä! Ska försöka koka ihop ett inlägg om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »