Sommarlovets första dag

Jag minns fortfarande den där härliga känslan av första sommarlovsmåndagen. Eller egentligen första riktiga sommarlovsdagen om ni frågar mig, söndag är ju söndag alltid. Men på måndagen väntade tio veckor ledighet och otroligt mycket tid för att göra en massa kul. Läsa, simma, sola, hänga med kompisar.

Nuförtiden har jag blivit en klassisk företagarmänniska och har ibland till och med lite svårt att koppla av. Att göra ingenting (liksom hur gör en?!). Samtidigt som jag vet att jag måste få ha kravlösa dagar, helst flera såna efter en hetsig period för att orka jobba och för att orka vara kreativ.

Förra helgen var min första helt lediga helg sen mars. Sen mars!! Det är så sjukt att jag inte ens orkar gå in på det. Och av höstens helger är redan cirka 7–8 bokade, antingen helt eller delvis. Just precis därför ska jag försöka njuta av sommaren och komma ihåg att ta det lite lugnare mellan varven. Speciellt i juli brukar det eka mer eller mindre tomt i mejlboxen och det ser jag fram emot.

Oskar Linnros nya låt Psalm för skolgårdar är som knark för mina öron. Den finns av nån anledning inte i sin helhet på YouTube, men lyssna på Spotify. Har hört den kanske hundra gånger under den senaste veckan och tröttnar inte. Texten är så himla fin och väcker så många känslor i denna lite trötta kropp.

Det känns i luften
Det hörs bland folk
Att junivinden kommer
Att allt ska börja om
Då rasa vintern mot tomma torg
Nu grönskar träden på gårdar av betong

Har du ren dina sommarplaner klara? Än så länge är det enda säkra för mig att jag ska tio dagar till Berlin från och med midsommar och att jag ska på ett bröllop till Österbotten i slutet av juli. Jag hoppas också kunna klämma in ett besök i Stockholm och så lite mer eller mindre spontant häng på folks sommarstugor.

Vädret är kanske inte det somrigaste just i dag, (grått och och mulet i Helsingfors) men ljuset ljuset! Och liksom allt det där som ännu ligger framför en. Allt det som vi inte ännu vet att vi kommer att förknippa med sommaren 2017. Det här är sannerligen den bästa tiden, kom ihåg det!

P.S. Mitt eget sommarlov (eller min semester då) blir väl då antagligen i juli. Är alltså fortfarande jobb jobb jobb som gäller.