Sommarkvällar <3

upload.jpg

I kväll har jag varit på festivalen Nordiska nätter på Hanaholmen. Jag har lyssnat till diskussioner om demokrati och papperstidningens död. Jag har också hört ett föredrag om hur det är att integreras på svenska i Finland – och vikten av att alltid komma ihåg att se individen.

Festivalen bjöd också på kultur och mat: jag har lyssnat på Lauri Schrek som spelade en kantele med 39 strängar och så har jag varit på danska efterrättsdrottningen Mette Blomsterbergs föreläsning om att temperera choklad och förätit mig på efterrätten hon lagade. 

upload.jpg

Ändå måste jag säga att kvällens höjdpunkt nästan var att promenera hem i sommarkvällen. Visst är de första sommarkvällarna nästan lite magiska? Ljuset, värmen och de ljumma vindarna. Folk sitter ute och äter, hänger i parker och lever. Det är som om en måste ta igen hela vintern och maxa utomhuslivet. Så bästa tiden på året! 

Jag har igen en relativt lugn och oplanerad helg framför mig och det ska bli så himla skönt. Hoppas på att få lästid i min nya fåtölj på balkongen och lite kompishäng. Hoppas du också får en fin helg! 

upload.jpg