Fullspäckad vecka på kommande

Den här veckan är mer eller mindre fullspäckad. Det blir både en hel del jobb och redigering, men också fest och annat skoj. En snabb titt på veckan:

Måndag:
Frukost på kontoret, göra klart en översättning och så utbildning för ett webbverktyg på Utbildningsstyrelsen som jag ska projektjobba för (med översättningar) ungefär ett halvår! Handboll på kvällen.

Tisdag:
Korrläsa en av broschyrerna jag jobbat med sedan maj och som ska i tryck på fredag, iih! Redigering, skriva en artikel som jag gjorde intervjun för förra veckan och en massa smått och gott. På kvällen blir det kick off för mentoreringen, ska bli så kul!

Onsdag:
Waffle Wednesday på kontoret med en föreläsning om nätverkande (ett favorittema), översättningsarbete, projektjobb och redigering. Match på kvällen.

Torsdag:
Morgonyoga på kontoret, redigering och översättning. Jobbdejt med Jennifer och så afterwork med henne och Malin! <3

Fredag:
Ett möte om ett nytt potentiellt samarbete, redigering och släcka diverse jobbrelaterade bränder. Salsalektion på kontoret och så en lillajulsfest (som det heter på Helsingforsfinlandssvenska) hos en av mina uppdragsgivare.

Lördag:
Slappa på dagen och fira Frida på kvällen. Jag ska baka baguetter!

Söndag:
Delta i ett evenemang för att skriva en artikel om det.

***

Puuust. Tror jag behöver en ny helg efter den här helgen, hehe. Men det ska bli en rolig och intressant vecka. Mest ser jag fram emot att få broschyren i tryck, ett långt projekt som äntligen är på slutrakan!

P1040198.jpg

Internationella mansdagen & White Monday

I dag är det förresten både internationell mansdag och White Monday. Jag har så otroligt mycket att säga om bägge, men ska försöka formulera mig kort. Det är många som hånar mansdagen (liksom är det inte mansdag alla andra dagar om året förutom under internationella kvinnodagen) men själv tycker jag att det är viktigt att alla blir sedda och hörda – också de där killarna som står längst bak. Själv är jag orolig för att allt fler unga killar och män känner sig ensamma, klarar sig sämre i skolan och är allmänt vilse i livet.

Det här handlar inte om killar vs tjejer, utan om att alla måste ha så bra förutsättningar som möjligt. Jag känner alltför många män som inte har någon att prata med eller aldrig har lärt sig att prata om svåra saker med kompisar. Hur ska vi få killarna att prata? Hur ska vi få alla att förstå att det finns fler sätt än ett att vara man på? Att vara man behöver inte handla om någon maskulinitetstävling, det går att vara man på så många olika sätt. Just det här tycker jag är viktigt att ta upp en dag som denna. Är extra glad över den nya föreningen som grundats i dag för att ge en mångsidigare bild av män och mansrollen!

Och White Monday – så otroligt viktigt och perfekt motvikt mot hysteriska Black Friday nu på fredag. Vi konsumerar alldeles för mycket och det mesta kunde vi klara oss utan. Jag kan inte själv påstå att jag aldrig köper nytt, för det gör jag, men jag överväger alla inköp noga. För en vecka sen köpte jag en ny kjol och kände så otroligt dåligt samvete för det, men så insåg jag att ja har tre kjolar sedan tidigare. De är köpta 2009, 2010 och 2012 så kanske det var helt okej att köpa en ny kjol? Dessutom vet jag redan nu att jag kommer att använda den jättemycket, men visst skaver det ändå att köpa nytt.

Det jag däremot skulle vilja bli mycket bättre på är att köpa kläder second hand. Men eftersom jag är lite större än genomsnittet tycker jag faktiskt att det ofta är svårt att hitta kläder i min storlek, men visst handlar det om lättja också. Jag borde helt enkelt bli bättre på att gå på loppis och i second hand-affärer.

Samtidigt kan jag också tycka att den här loppisivern mest handlar om green washing, vi konsumerar svinmycket som vi sedan säljer vidare på loppis för att med gott samvete kunna köpa ännu mer nytt. Men det är så klart hundra gånger bättre än att köpa nytt och bara slänga det efter någon gång. På tal om det här så har jag nyligen börjat med en riktigt kul grej med tanke på min klädkonsumtion, men det får bli ett skilt inlägg!

Hur tänker du kring konsumtion och Black Friday? För mig blev det här bara ett ytskrap kring mina tankar. Planen är att skriva ett inlägg om hur jag mer eller mindre struntar i julklappar och hur jag tänker där. Den här tiden på året blir jag faktiskt trött på att allt och alla skriker konsumtion! julklappar! shoppa shoppa shoppa! Men som sagt, ska skriva mer om det senare.