fbpx

Åbo och redigering på veckans agenda

Sista veckan i november har börjat bra – men jag är glad över att november snart är slut. I morse sedvanlig frukost på mitt coworking-kontor, älskar verkligen det konceptet och så har jag jobbdejtat med Jennifer, alltid lika härligt att hänga med henne! Är så jäkla imponerad över hur mycket hon satsar på bloggen nu. Hon levererar en massa guld hela tiden, är speciellt nyfiken på alla SEO-inlägg, det är verkligen nåt jag borde skärpa mig med. Har du inte koll på SEO ska du börja med att kolla Jennifers blogg! Men vad händer den här veckan då?

upload.jpg

Måndag:
Skrivit två artiklar och korrläst en översättning jag gjorde förra veckan + annat smått och gott. Det trillade också in ett mejl med en förfrågan av en ny uppdragsgivare, alltid lika kul!

Tisdag, onsdag & torsdag:
Jag ska till Åbo! Spontanbokade tågbiljetter till min LittSkap-kompis Christa. Planen är att vi ska skriva/redigera, pladdra och kanske dricka ett glas vin eller två. Ser så fram emot denna mini break! Blir säkert också en del småjobb vid sidan om, men fokus ska verkligen vara på redigeringen! Jag måste också skriva mina Kulturfonden-ansökningar – jag har ju gjort just det en inte ska göra och lämnat det till sista veckan, urk! Om du missat mina tips för stipendieansökningar hittar du dem här!

Fredag:
Skicka in ansökan ifall jag inte gjort det redan (hoppas det!) och redigera. På kvällen ska jag på en julfest hos en samarbetspartner/kund. Ganska kul egentligen: i fjol hade jag inte en enda “firmafest” att gå på, i år är jag bjuden på två fester hos kunder och så har vi ju en massa program på Wonderland. Tänk hur det ändå kan svänga?

Lördag & söndag:
Ta det lugnt, läsa bok och förhoppningsvis ha tid för att gå på gym, har varit olovligt lite där i höst, blä!

SEO-stjärnan Jennifer. <3

SEO-stjärnan Jennifer. <3

Så ytterligare en rolig vecka på gång! Ser verkligen fram emot att åka till Åbo och att få hänga med Christa. Hoppas hoppas hoppas också på att jag skulle bli mer eller mindre färdig med min redigering, det har verkligen skett framsteg nu i november. Och än en gång har jag bevisat att det visst finns tid för skrivandet fastän kalendern är “full”.

Också december börjar fyllas av nya uppdrag. Ännu för en vecka sedan var det mer eller mindre tomt i jobbkalendern för december men nu börjar uppdragen trilla in. Det sjuka är att jag kommer att göra över hälften (!) av årets fakturering under perioden oktober–december, beskriver väl ganska väl hur en frilansares ekonomi ser ut …

Jag planerar faktiskt att skriva ett inlägg om en företagares/frilansares ekonomi och gå lite närmare in på hurdana summor jag fakturerar och hur mina utgifter ser ut. Har du några frågor kring det?

0

4 svar

  1. Ja kul! Då kanske du kan svara på den här frågan i inlägget: vad gör du om du har en extra bra månad inkomstmässigt? Lägger du undan för sämre tider (vilket kan vara närsom iom egenanställd) eller köper du flygbiljetter eller något helt annat än detta? Massa kramar!

  2. Åh Åbo, så fint! Där var jag på utbyte under utbildningen en sommar, har mycket fina minnen därifrån.

    Vet inte om andra är intreserade, men jag är superintresserad av hur du fakturerar och ordnar bokföring, alla pengagrejer alltså rent tekniskt – tar du hjälp av någon? Har du tidigare i något skede använt någon tjänst i stil med Firmify i Sverige, alltså där de sköter fakturering och sedan betalar ut det som lön till en, "egenanställning" eller vad det heter? När jag fakturerade texter (krönikor och liknande) i Sverige använde jag nämligen en sådan tjänst, men nu när jag bor i Finland hittade jag inget motsvarande så har AB istället och tar lite hjälp med ekonomiska bitar. men så intresserad av att kunna läsa om någon i samma skattesystem som skriver på svenska 🙂

    1. Ja Åbo är en härlig stad! Men ja jag kan absolut skriva lite om bokföringen etc! Ska se om det kanske blir några olika inlägg, kan bli väl mycket grejer i ett inlägg. Men tack för frågan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »