Älskade Estland – härliga dagar i Tallinn

Julmarknaden i Gamla Stan. Stämningsfull men ändå en liten besvikelse, jag hade väntat mig mer.

Julmarknaden i Gamla Stan. Stämningsfull men ändå en liten besvikelse, jag hade väntat mig mer.

På onsdag morgon hoppade Markus och jag på en färja mot Tallinn. Estland är ett av mina favoritresemål och jag älskar att det är så nära. Bara två timmar med båt från Helsingfors och så är en där! Min familj och jag har “alltid” besökt Estland mycket och jag trivs så bra där. Dessutom blir Tallinn bara roligare och härligare för varje år som går. Dessutom är det fortfarande lite billigare än i Finland, men prisnivåerna har nog stigit mycket de senaste åren.

Däremot är den sura/dåliga servicen ett minne blott. Vi fick så otroligt bra service överallt. Vänlig, härlig och glad personal. Jag som älskar att äta är i himlen bland det jättestora utbudet av restauranger och kaféer. Markus sa i går att han aldrig ätit lika mycket på resor som han äter med mig, haha. Men det är ju liksom lite poängen med att resa, tycker jag? Mat är bäst!

P1040633.jpg
Jag fick träffa julgubben! Han körde runt på stan i den här bilen och spelade julsånger på full volym. Så glad och härlig. Kan inte annat än gilla detta. <3

Jag fick träffa julgubben! Han körde runt på stan i den här bilen och spelade julsånger på full volym. Så glad och härlig. Kan inte annat än gilla detta. <3

Dessutom bjöd Tallinn på otroligt vackert, men lite kallt väder. Vår plan var att ta det lugnt och inte göra något speciellt. Vi gick runt i gamla stan, hängde på hotellet och ja – åt. Mycket. Allt vi åt var supergott men ska skriva mer om restaurangerna i ett skilt inlägg. På onsdag kväll gick vi tidigt tillbaka till hotellet eftersom båda var rätt trötta (och sjukt mätta). Jag tog ett bad och sen läste vi varsin bok och jag somnade före klockan elva, hehe. Nästa morgon hade vi beställt frukost på sängen, kanske bästa konceptet?

Före resan hade vi pratat om att eventuellt gå till ett Escape room men vi hade inte bokat nåt. Eftersom det var rätt så kallt på torsdag tänkte vi att vi måste hitta på någon inomhusaktivitet så Escape room var en perfekt syssla. Vi gjorde en snabbgoogling och kunde boka ett spel för samma dag. Vi spelade Red Alert på GetAwayZone, ett KGB-spel som visade sig vara lite för svårt för oss två men som jag verkligen kan rekommendera. Jag tycker att alla spela jag spelat har varit bra, men det här var verkligen toppklass!

Stämningsfullt på GetAwayZone.

Stämningsfullt på GetAwayZone.

Tyvärr lyckades vi inte lösa gåtan, men vi var nära! Det här var första gången jag spelade med ett så här litet team. Det var utmanande men kul som alltid. Många roliga och kluriga gåtor. En gåta lär jag ha löst på ett extra “svårt” sätt, så är ändå lite stolt över det. Men nästa gång ska vi se till att klara spelet. Det här är verkligen en beroendeframkallande grej. Vi pratade också om att det är en sorts mindfulness. Under ett spel tänker du verkligen inte på nåt annat än att försöka lösa gåtan.

I går kväll på båten var vi båda lite trötta och slitna, men så nöjda över resan. Det kan ju inte bli fel när en får hänga med sin kille, äta massvis med gott och leka i ett Escape room? Det blev också ett sorts startskott för jullovet. I dag jobbar jag lite från soffan hemma och tar det lugnt. Från och med i morgon blir det sedan jullov helt på riktigt.

Vad tycker du om Tallinn? Har du varit där?

P1040637.jpg